'Yeni Parti' çalışmaları ne durumda?

'Yeni Parti' çalışmaları ne durumda?
Eski İçişleri Bakanı ve TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Koray Aydın ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın yer aldığı yeni oluşumun partileşme çalışmaları son hızla sürdürülüyor.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Yeni partinin tüzük çalışmalarının yanı sıra parti programı üzerinde de alanında uzman kişilerin çalışma yürüttüğü öğrenildi. 

Türkiye'yi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak, terörden ekonomiye kadar tüm alanlarda yaşanan sorunlara çözüm üretecek geniş kapsamlı parti programı üzerinde çalışıldığı dile getirildi. 

Program hazırlığı için 50'ye yakın komisyon kurulduğu, belirlenen konu başlıkları üzerinde alanında uzman yaklaşık bin kişinin çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Sosyal politikalardan, ekonomiye, dış politikadan, kamu hukukuna kadar birçok alanda raporlar hazırlandığı bildirildi. Belirlenen ana başlıkların çok sayıda alt başlık içerdiği, örneğin sosyal politikalar başlığının altında; eğitim, kültür ve sanat, sağlık, çalışma hayatı, gençlik projeleri ve kadın hakları gibi çok sayıda alt başlık üzerinde sistemli bir çalışma yürütüldüğü ve raporlar hazırlandığı kaydedildi. 
Parti programına ilişkin, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalardan görüş alındığını, ayrıca Türkiye'nin alanında uzman önde gelen isimlerinden de fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. 

Hazırlanan raporların önümüzdeki günlerde bir araya getirileceği ve Meral Akşener'e sunulacağı belirtildi. Akşener'in ise parti programı ve tüzük üzerinde istişare yapmak üzere kurmayları ile bir araya geleceği ve son değerlendirmeleri yapacağı bildirildi. 

Öte yandan partinin ismi ve logosu üzerinde çalışmaların devam ettiği de edinilen bilgiler arasında. Belirlenen isim ve logonun, tüzük ve parti programı ile birlikte Meral Akşener tarafından geniş kapsamlı tanıtım toplantısıyla bizzat açıklanacağı dile getirildi. 

İlgili Haberler