Yeni parti iddialarını güçlendiren detay

Yeni parti iddialarını güçlendiren detay
ABD’de yaşamını yitiren tarihçi Prof. Kemal Karpat'ın cenaze törenindeki bir ayrıntı yeni parti iddialarını güçlendirdi.

ABD’de yaşamını yitiren tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat (96) için düzenlenen İstanbul Üniversitesi’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılırken, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu sadece Fatih Camisi’deki törene katıldı.

Böylece yeni parti kuracakları söylenen Davutoğlu ve Gül, Erdoğan’la karşılaşmadı.

Karpat’ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından, Fatih Camii haziresine defnedildi. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi’ndeki törenden sonra Yozgat ve Tokat mitinglerine katılmak için yola çıktı.

Erdoğan’ın, Tokat’taki mitingde yeni parti iddialarıyla ilgili, “Bazı yola beraber çıktığımız arkadaşlarımız yola çıkarken onlara makam mevki verirken her şey iyi güzeldi ama öyle anlar geldi ki, ‘Gel biraz da sen dinlen buraya bir başkasını koyalım’ dediğimizde bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka bir trene biniyorlar. Bu kader birliği değildir bu dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittiklere yere ihanet edeceklerdir" sözleri dikkat çekti.

İlgili Haberler