Yeni Şafak yazarı: "Deprem vergilerini sorgulamak hakkımız"

Yeni Şafak yazarı: "Deprem vergilerini sorgulamak hakkımız"
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, her vatandaşın deprem vergilerini sorgulama hakkı olduğunu söyledi ve "Vergilerimizin peşine düşmek hakkımız" ifadelerini kullandı.

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından deprem vergisine ilişkin tartışmalar devam ediyor. 

Konuyu bugünkü köşe yazısına taşıyan Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ‘Deprem vergileri nereye gitti?” diye sorma hakkının bulunduğunu belirtti.

Kılıçarslan, “Elazığ’da, yüzeye oldukça yakın ve yıkıcılığı oldukça şiddetli bir deprem olmasına rağmen görebildiğimiz kadarıyla herhangi bir kamu binası yerle bir olmamıştır. Bu, deprem vergilerimizin nereye gittiği hakkında bir fikir verebilir bize. Okullar, hastaneler, spor salonları ve sair kamu binaları hem İstanbul depreminde hem de Elazığ depreminde gayet iyi bir sınav verdiler bence” ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan, “Diğer yandan yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığını sorgulamaya devam etmemiz gerekiyor. Niçin böyledir bu? Çünkü vergi bizim vergimizdir. Peşine düşmek, sorgulamak hakkımızdır” dedi.