Yeni yılın ilk gününde vücudunuzun yenilenmesi için 7 altın öneri

Yeni yılın ilk gününde vücudunuzun yenilenmesi için 7 altın öneri
2021 yılının ilk gününde bazı kuralları dikkat ederek, fazla kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyebilirsiniz. Zorlu bir yılın ardından yılbaşı sofrasında yemeği fazla kaçırdıysanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yeni yılın ilk gününde yenilenmeniz için 7 altın öneri sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Milliyet'in haberine göre, yılbaşı eğlencesinde yapılan yemekler ve içilen içeceklerin ardından 7 altın öneri ile vücudunuzu yenileyebilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, vücudun kendisini yenileyebilmesi adına önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

1) CANLANDIRICI KAHVALTI ŞART

Yılbaşı akşamında fazla yenilen yiyeceklerin ardından mutlaka canlandırıcı bir kahvaltı yapılmalı. Protein içeriği yüksek olan yumurtayla, lif ve c vitamini açısından zengin olan kırmızı biber, maydanoz, roka gibi yeşilliklere yer vermelisiniz. Daha hafif bir kahvaltı etmek isteyenler ise yulaf ezmeli, sütlü, taze meyveli bir kahvaltı tercih edebilir.

2) ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN

Öğün atlamak, açlığı ve iştahı artırarak aşırı yeme hissinin devam etmesine sebep olur. Ara öğünlerin mutlaka tüketilmesini ifade eden uzmanlar, "100 kaloriden az olan ara öğün seçenekleri olarak; 2 kuru kayısı + 2 tam ceviz içi, 1 adet wasa + 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 1 fincan leblebi + 1 çay bardağı ayran, 2 yk yoğurt + 1/2 ufak boy meyve tüketebilirsiniz." tavsiyesinde bulundu.

3) SU TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Vücudun dengesi için çok önemli olan su tüketiminin de mutlaka artırılması gerekiyor.  Genel öneriler günlük 2,5 litre su içmeniz yönündedir. Fakat böyle özel günlerde artan çay, kahve, alkol tüketimi vücudumuzdaki su atılımını daha da arttırır.

4) HAREKETSİZ KALMAYIN, SPOR YAPIN

Bir önceki akşamın vermiş olduğu yorgunluk hissi ile tüm gününüzü oturarak geçirmeyin. Hareketlenmek, egzersiz yapmak motivasyonunuzun artmasına dolayısıyla da rutininize dönmenize olanak sağlar. Her ne kadar sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dışarı çıkılamasa da evinizde yapabileceğiniz spor hareketleriyle canlı kalabilirsiniz.

5) ANA ÖĞÜNLERİNİZDE HAFİF BESLENİN

Öğle ve akşam yemeklerinizde, yılbaşı gecesi fazlasıyla çalışan sindirim sisteminizi bugün daha da yormamak için zeytinyağlı sebzeler tüketmeye, probiyotik içeriği yüksek olan yoğurt ve kefir tüketmeye özen gösterin.

6) AKŞAMDAN KALAN YİYECEKLERİ TÜKETMEYİN

Yılbaşı gecesi için alınan ve gece tüketilmeyen hazır gıdalar ertesi gün tüketilmemelidir. Bundan dolayı önceki akşamdan kalan kızartmalardan, yağlı, tuzlu, şekerli yiyeceklerden ve su haricindeki içeceklerden uzak durun.

7) TATLIDAN KAÇIN

Karbonhidrat alımınızı sınırlayın. İlk gün hatta ilk hafta tatlı kaçamağı yapmamaya çalışın, tatlı ihtiyacı duyarsanız kuru meyvelerden destek alın.