Yeniçağ bu manşetle çıktı

Yeniçağ bu manşetle çıktı
Rusya'nın NATO'nun genişlemesi ile bağlantılı olarak kendi güvenliğine dair kaygıları olduğunu vurgulayan Akşener, Batı'nın geleceği için hem müttefiklerimizi hem de iktidarı 'güven artırıcı önlemler' almaya çağırdı

TÜRKİYE DE HAZIRLIKLI OLMALI

Dünya gündeminin Avrupa''nın geleceği için alınacak yeni önlemler olduğunu ifade eden Akşener, "Silahsızlanma, silahların denetimi, güven artırıcı tedbirler ve siber güvenlik gibi alanlara odaklanacak bu müzakerelere ülkemizin de en iyi şekilde hazırlanması gerekiyor" diye konuştu.

RUSYA, KIRIM''DAN ÇEKİLMELİ

Ukrayna''nın egemenlik sahasının ihlâl edilmesine tepki gösteren Akşener, "Rusya, öncelikle işgal ve ilhak ettiği Kırım''dan çekilmeli, Ukrayna''daki askerî tahkimata son vermeli. Bu bağlamda, Rusya ve NATO müttefiklerimizi yapıcı bir birlikteliğe davet ediyoruz" dedi.

PTT VURGUNUNUN PEŞİNDEYİZ

Konuşmasında, "PTT''de vurgun" olduğunu iddia eden Meral Akşener, şunları söyledi: Bir devlet kurumu olan ve yüzde 40 hisseye sahip PTT, bir kişinin küçük ortağı olmuş. Bu şirket, satış yetkisi PTT''nin elinde olan HGS''yi kendi sitesinden satıp, gelirin %60''ını alıyor. Bu vurgundur.

SİHA SATIŞININ DEVAMI OLUMLU

Akşener, "İktidarın, Türkiye''nin Ukrayna''ya SİHA satışına devam etmesi yönündeki kararını olumlu buluyoruz. Ukrayna, Türkiye için savunma sanayisinin gelişiminde kritik rol oynayabilecek bir ülkedir. Bu alandaki iş birliğinin, geliştirilmesini ve derinleştirilmesini destekliyoruz'''' ifadelerini kullandı.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler