Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı: Türkiye'nin ekonomisini rüyanızda düzeltirsiniz

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı: Türkiye'nin ekonomisini rüyanızda düzeltirsiniz
Maaş zamlarının vatandaşın cebine yaramadığını söyleyen Babacan, ''İşçi ve memur hayatından memnun değil" dedi. ''Siz bu ülkenin ekonomisini ancak rüyanızda düzeltirsiniz'' diyen DEVA lideri enflasyondaki artışı da su sözleriyle dile getirdi: ''2013'te bugünkü bir iPhone fiyatına en iyi otomobillerden birisini alabiliyordunuz.''

Erman ÇİMEN - YENİÇAĞ

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan dün İstanbul''da partisinin Küçükçekmece İlçe Kongresi''ne katıldı. Babacan, Yahya Kemal Gösteri Merkezi''ndeki kongrede yaptığı konuşmada partililere ekonomik krizin vurduğu vatandaşlarla yapılan 40 saniyelik bir video izlettirdi. Babacan, ''''Koruma ordularından ve konvoylarından vatandaşın sesini duyamayan Sayın Erdoğan''a kolaylık olsun diye sadece 40 saniyelik bir derleme hazırladık. Vatandaşın gerçek sesini, gerçek sözünü izleyelim" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası''nın faiz indirim kararı sonrası döviz kurlarının yükselişe geçtiğini, bunun sonucu vatandaşın biraz daha fakirleştiğini vurgulayan Babacan, "Adaleti ayaklar altına aldıysanız, hukuk zeminini yok ettiyseniz, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda ülkeyi sürekli geriye götürürseniz siz bu ülkenin ekonomisini anca rüyanızda düzeltirsiniz" dedi. DEVA lideri, "Piyasa faizi talimatla düşmez. Olmuyor, bakın yapamıyor. 3 yıl 3 ay oldu. Ne faiz düşüyor ne enflasyon. Hem faiz artıyor hem enflasyon artıyor. Faizleri ve enflasyonu düşürmenin yolu güvenden geçer. Güven olacak, istikrar olacak, bolluk olacak, yatırım olacak" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ''''Memur hayatından memnun'''' sözlerini de hatırlatan Babacan, ''''Temmuz 2018''den geçtiğimiz eylül ayına kadar 3 yıl 3 aylık süre içinde en düşük emekli maaşı toplam yüzde 52 artmış. En düşük memur maaşı toplam yüzde 56 artmış. Aynı dönemde TÜFE''deki artış yüzde 59, gıda enflasyonundaki artış ise yüzde 73. TÜİK''in enflasyonuna göre yapılan zamlar, vatandaşın cebine yaramıyor. İşçi ve memur hayatından memnun değil'''' diye ekledi.

AKP hükümetlerinde görev yaptığı dönemleri hatırlatan Ali Babacan, "Bu milletin daha fazla fakirleşmesine müsaade etmeyeceğiz. 2013''te bugünkü bir iPhone fiyatına en iyi otomobillerden birisini alabiliyordunuz. Bu ülke bunları yaşadı'''' dedi. Partisinin ekonomi politikasını yakın zamanda açıklayacaklarını bildiren DEVA Lideri Babacan, ''''Esnafın kepenk kapatmadığı, faturalarını ödeyebildiği, emeklilerinin saygın bir gelir elde ettiği bir ülke istiyoruz. ''Hem döviz kurlarında hem de faizlerde istikrarı elde edeceğiz. Hayat pahalılığını önleyeceğiz. Vatandaşın satın alım gücünü yükselteceğiz. İşçimizin de, memurumuzun da, emeklimizin de yüzü gülecek" diye ekledi.

Konuşmasında, Kanal İstanbul Projesini de eleştiren Ali Babacan şöyle devam etti:

''''Artık, bu ihanetten vazgeçin. Hükümet, Kanal İstanbul diyor ama biz bu projenin adına ''Rant İstanbul'' diyoruz. Mevcut iktidarın görev süresinde asla tamamlanamayacak bir projeden bahsediyoruz. Bir kere gözlerine ''rant gözlüklerini'' takınca, durdurana aşk olsun. İktidara çağrı yapmak istiyorum. Milyarlarca dolar kaynağı rant projesine aktaracağınıza, İstanbul''u depreme hazırlamaya ayırın. Binaları güçlendirmeye ayırın.''''

 

İlgili Haberler