“Sana bir şey yapılırsa direkt olarak beni ara”

“Sana bir şey yapılırsa direkt olarak beni ara”
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kayseri'de bir araya geldiği ve ekonomik sıkıntılardan dert yanan bir besicinin, "Başımıza bir şey gelir mi?" diye sorması üzerine kendi telefon numarasını verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri''de çeşitli ziyaretlerde bulundu, partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Seyyid Burhaneddin Türbesi''ni ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Sahabiye Medresesi''nde gençlerle sohbet etti. Kentte bir otelde düzenlenen programda konuşan Davutoğlu, her yerde gençlerle beraber olduklarını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, gerçekler üzerine geleceğin inşa edilmesi gerektiğini, gençlik için onur ve özgürlüğün oldukça önemli olduğunu vurguladı.

ANKA’dan Davut Güleç’in haberine göre, programa katılan gençlerden birinin, "DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan''ın AK Parti''de olduğu süreçte ''iyi olan ne varsa biz yaptık kötü olan ne varsa onlar yaptı'' gibi bir tavrı var, size de böyle eleştiriler yöneltiliyor. AK Parti''de olduğunuz süreçte kendinize yönelteceğiniz bir eleştiri var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, "Yaşadığımız şeylerin seçici şekilde iyilerine sahip çıkıp kötülerine sahip çıkmamak gibi bir tutumu ben asla benimsemedim. Yaşadığım her şey benim şahsiyetimin bir parçası. Biz insanız hata yapabiliriz. Bunu Sayın Babacan için söylemiyorum. Benimle ilgili kısmı söylüyorum" diye konuştu.

Suriye''de yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine de Davutoğlu, "Bugün Suriye''de yaşanan her şeyin birinci sorumlusu Beşşar Esad, ikinci sorumlusu onu destekleyenler, üçüncü sorumlusu bunlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler''dir" dedi.

Davutoğlu, yaptığı işin arkasında durduğunu ve doğru olduğundan eminse geri adım da atmayacağını vurguladı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhuriyet Meydanı''ndaki çiçekçi esnafını gezen ve Kurşunlu Parkı''nda vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, bir vatandaşın "Ali Babacan ile ittifak düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusunu, "Beraber olmayı çok istedim. O biraz farklı düşündü ama olur inşallah" şeklinde yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu, parkta besicilerle de sohbet etti.

Yaşar Aydoğmuş adlı besici, Davutoğlu''na, şöyle dedi:

"Yarın mallarımız elimizden gidecek, biz ne yapacağız? Babadan hatıra ahırımız da elden gidecek. İnsanlara bu kadar yüklenilmez. Başkanım müdahale ettin mi FETÖ''cü, PKK''lısın. Konuşamıyoruz. Ama benim içerim yanıyor. Yastığımın altında silahım duruyor, bebem ''Baba kafana mı sıkacaksın?'' diyor. Mısırım tarlada kaldı, mazot bulup biçemiyorum. Ben tohumluk buğdayımı sattım 2 bin 500 liraya, 5 bin 300 liraya tohumluk buğday aldım."

Ahmet Davutoğlu, parktan ayrılırken aynı besici, "Başımıza bir şey gelir mi?" diye sordu. Kendi cep telefonu numarasının vatandaşa verilmesini isteyen Davutoğlu, "Herhangi bir şey yaparlarsa haberim olsun. Herhangi bir şey olursa doğrudan beni ara" dedi.

Ekim ayı ile birlikte siyasette yeni bir dönemin başladığını dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ben de bu yeni dönemde ilk Kayseri''ye geldim. Emeklilerimiz feryat ediyor, çiftçi mazota gelen zamlardan feryat ediyor, esnaf işsizlikten feryat ediyor. Kayseri''de bu feryatlar varsa Türkiye''nin her yerinde daha büyük feryatlar var demektir. Ülkemizin bu şartlara gelmesindeki en önemli zaaf, ekonomi yönetimindeki büyük hatalar. Biz siyasete Hazreti Ömer adaleti için, yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadele için girdik."

Ahmet Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pandemi şartları nedeniyle daha önce Kayseri''ye gelemediğini, partisinin il kongresine katılamadığını belirtti. Davutoğlu, tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Davutoğlu, bir iş yerinde de pastırma doğradı.

İlgili Haberler