Yeniçağ bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ bugün bu manşetle çıktı
"Memleket Gezileri" kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor.

Halil Yatar – Muhammed Köksal - Umut Türkay / Yeniçağ

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in esnaf gezilerindeki yeni durağı Kırşehir oldu. Akşener’e, Kırşehir gezisinde Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Akalın, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Ankara Milletvekili Ayhan Altuntaş eşlik etti.

Meral Akşener’in Kırşehir’de ilk olarak Kaman ilçesi esnaflarını ziyaret etti. Burada girdiği bir kafeyi işleten kadın esnaf Akşener’e şu sözlerle dert yandı:

“Eşime destek olmak için bu dükkanı açtım. Evimize iki maaşta girse kendi özel harcamalarımızdan, giyim kuşamımızdan feragat ediyoruz. Yine de geçinmekte sıkıntı yaşıyoruz. Elimize geçen parayı çocuklarımızın eğitimi için harcıyoruz.”

Telefon satan bir esnaf ise “Bu dükkanla evimizi geçindiremiyoruz. Yanımda çalışanlar da iş bulamayan gençlerden oluşuyor. Hiçbir hibe desteği olmadığı için pandemi sürecinde biz esnaf olarak çok zorlandık. Kredi kartına ve ham maddeye borçlarımız var ödemekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

 

“UMUDUMUZ OLUN”

Sorunlarını anlatmak için Akşener’in yolunu kesen yaşlı bir kadın “Üniversite okuyan dört dil bilen oğlum evde oturuyor dışarıya çıkmıyor çıkamıyor. İki çocuğu var evini geçindiremiyor. Umudumuz olun” diyerek İYİ Parti liderine dert yandı.

“İNTİHARIN EŞİĞİNE GELEN ÇİFTÇİLER VAR”

İYİ Parti liderine geçinemediği için isyan eden bir çiftçi “Girdilerimizin artması ve ithalatın artmasından dolayı çiftçiler çok mağdur durumda. İntiharın eşiğine gelmiş çiftçiler var. Üretimlerimiz para etmiyor girdilerimiz gün geçtikçe artıyor. En büyük problemimiz Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’ye olan borçlarımız. Cumhurbaşkanı borçların erteleneceğini söylemişti erteleme olmuyor. Çiftçiler çok mağdur durumda” dedi.

Başka bir vatandaş ise “900 lira emekli maaşı alıyorum. 500 lira kira ödüyorum 300 lira da fatura ödüyorum. Ben nasıl geçineyim devlet buna el atmalı. Çok çaresiziz” diye konuştu.

Restoranda vatandaşlarla buluşan Meral Akşener’e bir vatandaşta şunları aktardı:

“Üniversitede aşçılık okuyan oğlum temizlik işçisi olarak işe başladı. Köyümüzde en büyük sorun işsizlik. İş sahası yok. Hayvancılık yapalım deseler yem çok pahalı her şey zararına yapılıyor.”

Üniversite okuyamadığını belirten başka bir vatandaş ise Akşener’e, “Ben üniversite okumadım. Üniversite okumak çok maliyetli. Bir yerlere gelmek için para harcamak gerekiyor. Harcadın okudun 4 yıl sonucunda hiçbir yere yerleşemiyorsun çalışamıyorsun. Köyde kalsak yapacak iş bulamıyoruz. Çalışıyoruz ama maliyetler yüzde yüzün üzerine çıktı. Tek bir dayanağımız bile kalmadı. Hayalimiz bile yok. Günü birlik yaşamlar sürüyoruz” diye feryat etti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından vatandaşla buluşan İYİ Parti lideri burada bir konuşma yaptı:

“İki dükkan arasında geçerken en az 10 kişinin derdini anlattığı bir Kaman’la karşı karşıyayız. 20 Ocak 2020’den beri şehir şehir, ilçe ilçe esnaf geziyorum. Pandemiyi de beraber yaşadık. Şu anda pandemi kuralları da yavaş yavaş kalkıyor. Bunun neticesinde esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin, işsizimizin, kadınlarımızın durumu nedir anlamak için geziyorum. Sizden öğrendiklerimi kamuoyuna mal ediyorum. Sizin sesiniz oluyoruz. O dükkanların içinde sadece esnafı konuşuyoruz.

"DANIŞMAN 5 MAAŞ ALIRKEN MİLLET AÇ"

Bugün özne sizsiniz, bugün dert sizin derdiniz. Bu derdin bir sese dönüşmesi lazım, ben ve arkadaşlarım o ses olmaya talibiz. Buradan önce Doğu Anadolu’daydım. Doğu Anadolu’da Aras Nehri akmaz olmuş, öyle bir kuraklık yaşanmış. Bugün İç Anadolu’dayım, aynı kuraklık burada da yaşanıyor. Çiftçi ağlıyor. Bizi yönetenler şu insanların yüzlerine bakın. Dişi tam olan ne bir erkek ne bir kadın var, günahtır. 5 maaş alan danışmanların olduğu ülkede insanların ağzında diş yok. Eczanelerde veresiye defteri var. Babalar, anneler çocuklarına mama alamıyor. Bin 500 lira emekli maaşı var. Bu parayla ev mi geçinir?

Emekliyi neden açlığa mahkum ediyorsunuz? 500 milyon dolarlık uçakla uçacağınıza, danışmanlarınıza 11 maaş vereceğinize emekliye 3’er bin lira maaş verseniz fena mı olur? İtibardan tasarruf olmazmış, hadi oradan, millet aç. Biz sizinle beraber seçmeni veli nimet yapacağız. Atanamamış öğretmenlerin, 3600 ek göstergesi verilmemiş polislerin, tenceresi kaynamayan kadınların, mandırasına icra gelen çiftçi kardeşimizin hakkının hukukunun peşinde olmak için yola çıktık. Siyasetçi milletinin hizmetkarıdır. Allah beni sizlere karşı utandırmasın. Ant olsun, şart olsun ki size hizmet etmek dışında ne nefsime uyacağım ne de enaniyetime uyacağım.”

İlgili Haberler