Yeniçağ Gazetesi yazarı Selcan Taşçı içinde Mehmet Barlas olan yılın fıkrasını anlattı

Yeniçağ Gazetesi yazarı Selcan Taşçı  içinde Mehmet Barlas olan yılın fıkrasını anlattı
Yeniçağ Gazetesi yazarı Selcan Taşçı, bugünkü yazısında Mehmet Barlas'ın "Dünya ekonomisindeki kırılganlık, bazı ülkelerde alışık olunmayan durumlara yol açıyor. Örneğin, İsviçre'de uzun yıllardan beri ilk defa enflasyon yüzde 3'ün üstüne çıktı. " sözlerini alıntılayarak "Fıkra bu kadar." dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "Dünya ekonomisi çok kırılgan" başlıklı bir yazı ele alarak "Dünya ekonomisindeki kırılganlık, bazı ülkelerde alışık olunmayan durumlara yol açıyor. Örneğin, İsviçre''de uzun yıllardan beri ilk defa enflasyon yüzde 3''ün üstüne çıktı. Almanya''da 1991''den beri ilk defa dış ticaret açığı verildi. Amerika son 50 yılın enflasyon rekorunu kırıyor, borsası çöküşte. Tüm ülkeler benzer durumda." ifadelerini kullanmıştı. 

TÜİK''in açıkladığı yıllık enflasyon oranının yüzde 78,62 olduğunu kaydeden Barlas, "Son 6 aylık enflasyon da yüzde 42.35. Yani emekli ve memurlar son 6 aydaki enflasyon oranı kadar maaş zammı alacaklar. Bu maaş zamlarının kısmi de olsa hayatı rahatlatacağını ve enflasyon yüksek oranlarda gittiği sürece bu ayarlamanın sıklıkla yapılması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Selcan Taşçı, Barlas''ın enflasyon yorumuna tepki gösterdi. 

Taşçı, AK Parti medyasının "duayen ismi(!)" Mehmet Barlas, ''Dünya ekonomisindeki kırılganlık, bazı ülkelerde alışık olunmayan durumlara yol açıyor. Örneğin, İsviçre''de uzun yıllardan beri ilk defa enflasyon yüzde 3''ün üstüne çıktı…'' Fıkra bu kadar." dedi.

"FIKRA BU KADAR"

Taşçı''nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Türkiye''nin yıllık enflasyonunu ENAG'' ın yüzde 175.5, TÜİK'' in yüzde 78.6 olarak açıkladığı; TÜİK''in açıkladığı oranın bile son 24 yılın rekoru olduğu ortamda, AK Parti medyasının "duayen ismi(!)" Mehmet Barlas, ''Dünya ekonomisindeki kırılganlık, bazı ülkelerde alışık olunmayan durumlara yol açıyor. Örneğin, İsviçre''de uzun yıllardan beri ilk defa enflasyon yüzde 3''ün üstüne çıktı…'' 

Fıkra bu kadar." diye yazdı.

İlgili Haberler