Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut Naci Ağbal'ın görevden alınacağını aylar öncesinden yazdı. Bu Yeniçağ'ın gücüdür

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut Naci Ağbal'ın görevden alınacağını aylar öncesinden yazdı. Bu Yeniçağ'ın gücüdür
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, faizlerin yüzde 17’den 19’a yükseltilmesinden birkaç gün sonra görevden alındı. Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, Aralık ayında kaleme aldığı yazısında ise Ağbal’ın görevden alınacağını bilmişti.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltti. Karardan birkaç gün sonra Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı.

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut, 18 Aralık 2020 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında Naci Ağbal’ın görevden alınacağını bilmişti.

İşte Zelyut’un yazısının ilgili bölümü:

Naci beye reel politikalar destek olmayacak. Bu da Naci beyin attığı adımlarda yalnız kalmasını doğuracak. Faiz artırdıkça yatırımlar düşecek, sanayiden öfke ve çığlıklar Saray''dan duyulacak. Para miktarını kıstığında ise ekonomik aktiviteler düşecek, esnaf bağırıp çağıracak. Sonunda iş Naci beyin görevden alınmasına kadar gidecek…

Naci beye para politikasını kullanırken yani para miktarı ve faizleri ayarlarken siyaset işinize karışırsa ne yapacaksınız diye soruyorlar, cevap şu:

"Politik bir değerlendirme yapmam doğru olmaz, TCMB başkanı olarak, bir kamu görevlisi olarak şu anda vazifem TCMB kanununda yer alan fiyat istikrarı doğrultusunda gece gündüz çalışmak."

Naci bey keşke şunu deseydi: Gerekirse hükümete reel sektör ile ilgili adımlar atması için tavsiye mektupları yazacağız. MB Başkanı olarak bağımsızlığım ana esastır müdahale olursa istifa ederim.

Oysa Ağbal açıklaması ile Japon intihar pilotları kamikazeleri aklımıza getiriyor. Görev için motive ve kutsal bir savaşa inanan bu pilotların vatan sevgilerini kim sorgulayabilir? Naci beyde 2023''e kadar AKP için durumu idare etmeye gelmiş ve bu uğurda görevden alınana dek bu kutsal savaşını yürütecek. Ancak reform diyerek reform olmayacağı gibi, enflasyon düşecek diyerek de enflasyon düşmez.

Türk ekonomisi kışın ortasındayken kurulan yaz hayalleri ayazda kalan Türk halkını ne kadar idare edecek hep birlikte göreceğiz.

İlgili Haberler