YENİÇAĞ'da dolu dolu üç yıl

Hindular, insanların öldükten sonra yeniden doğuşuna inanırlar. Onlara göre dönüş, insan görünümünde olmaz. Çeşitli hayvan yapısında mümkün olacağına inanırlar. Buna bazı Orta Doğu ülkelerinde de tanık oluruz.

Birbiri peşi sıra gelen ağır hastalıklarıma, çalıştığım gruptan ayrılışım eklenince inzivaya çekilmiştim. Tekrar gibi olacak ama bugün de "yeniden doğuş"umu bir telefonla buldum. Arayan Ahmet Yabuloğlu idi. "Senin bizde yazmanı arzuluyoruz" dedi.

Neticede YENİÇAĞ'daki başlangıç tarihim 18 Mayıs 2016 oldu. Bugün ise 18 Mayıs 2019. Dolu dolu üç seneyi geride bıraktım. Bu sürede aldığım mesaj ve öyküler yazılarımın iyi gittiğinin ispatı. Arada tek tük eleştiriler de oluyor. Bunlar, mesleğin doğası. En fazla yakınma (onlar da çok az ya) futbol fanatiklerinden.

Devam

Yazdıklarım özetle "enel hak" demişsem, geri dönecek yapıda değilim. Hani bir laf vardır: "Su yolunu bulur." Galiba benim için de bu gerçekleşti.

Yaş kemale erdi ama, elim kalem tutuğu sürece sizlerle birlikte olmaya niyetliyim.

Yakınlarım ve okurlarım benim ne kadar TSM tutkunu olduğumu bilirler. Bu nedenle, Erdoğan Berker'in şarkısındaki dizeleri yayımlamak istiyorum:

Seneler ne olur, üstüme gelmeyin.

Saatler durun biraz, ömrüm bitirmeyin."

Asıl kutlanacaklar

Bugün benim yıl dönümüm. Yarın ise 19 Mayıs'ın 100. yılı. Bana aldırmayın ama Samsun merkezli kutlamaların tadını çıkarın.

Yeri geldi, olağanüstü kutlama önerisini ilk kez gündeme taşıyan okurumu da unutmuyorum. Bir de bunun yayımından bir gün sonra tüm valiliklere "Olağanüstü İlgi" yazısı yollayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u. Gösterdiği olağanüstü çabalardan dolayı tebrik ediyorum.

Yanlış adres

TFF, Rizespor'un "Galatasaray maçının tekrarı" talebini reddetti. Böyle bir kararın verileceği baştan belliydi.

Rize başkanının baş vurusunun yanlış yere olduğunu söylemeliyim. Hasan Kartal, bu iş için Yüksek Seçim Kurulu'nu seçmeliydi!

Benim de favorim

Nihat Özdemir

TFF ile devam edelim. Genel kurul yaklaştıkça, ortaya isimler çıkmaya başladı. Perde arkası adaylardan Göksel Gümüşdağ'ın şansı her geçen gün azalıyor. Şu andaki en önemli aday Nihat Özdemir. Tesadüfe bakın birkaç gün önce ben de ondan söz etmiştim. Özdemir adaylığını bizzat açıkladı.

Hemen peşinden tartışılmaya başladı. Destek verenlerin sayısı bir hayli fazla. a Spor'da başta Gürcan Bilgiç olmak üzere herkesin onayı geldi. TRT Spor'da da aynı desteği gözlemledik.

Kanaatimi soracak olursanız, benim düşüncem de aynı. Nihat Özdemir'in Fenerbahçe sempatizanı olması fikrimi değiştirmez. Geçmişi tarafsızlık ve olumlu icraatlarla dolu. TFF başkanlığını başarıyla yapacağından hiç kuşkum yok.

***

Kırılan kemikler, kopan bağlar

Futbol sadece ayak topu olarak ele alınmamalı. Bu büyük ekonominin en önemli unsuru sporcu sağlığıdır. TRT Spor'da yayımlanan Orhan Ayhan'la bu konuyu en iyi işleyen program.

Köln Spor Akademisi mezunu bir uzman Turgay Renklikurt'u aynı konuda misafir eden yine Ayhan olmuştu.

Bu defa da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aşık'ı tanıdık. İşin güzel yanı, bu buluşmanın Emre Akbaba'nın ağır sakatlığının hemen peşinden gerçekleşmesiydi.

Prof. Dr. Aşık, örneklerle bezediği tespitleriyle en cahillerimizi dahi aydınlattı.

Önlemler

Hoca, tarak kemiği kırığından başlayıp çapraz bağ kopmalarına kadar bilgi verdi. Bunlara karşın tedbir için yapılması gerekenleri çok güzel anlattı. Antrenmanda, maçta ve maç sonrasında uyulması gerekenleri tek tek anlattı.

Klinik gibi

İlgi çeken konulardan biri dünya futbolunun ünlü takımlarından toplanan tespitlerdi. Örneğin Real Madrid'de sadece tek sezonda ortalama 50 sakatlık meydana geliyor. Kimi futbolcular iki defa oyun dışı kalabiliyor. Kulüpler bu tip arızalar için tam teşekküllü bir "ortopedi ekibi ve klinik donanımına sahip küçük hastaneler oluşturuyor."

Prof. Dr. Mehmet Aşık'la sohbetin en güzel tarafı sporun bir savaş değil dostça yapılması gerektiğinin hatırlatılmasıydı.

GÜNÜN SÖZÜ

İyiler erken ölür, kötüler geç... Daniel Defo

Yazarın Diğer Yazıları