Yeniçağ'ın günler önce yazdığını Milli Eğitim Bakanı doğruladı: Haber önce Yeniçağ'da okunur

Yeniçağ'ın günler önce yazdığını Milli Eğitim Bakanı doğruladı: Haber önce Yeniçağ'da okunur
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında, okulları 31 Ağustos’ta açmaya hazır olduklarını söylerken, yeni dönemde "Seyreltilmiş Eğitim Modeli" uygulayabileceklerini ifade etti. Yeniçağ ise bakanlığın bu planını iki gün önce yaptığı özel haberle duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu oldu. Okulları 31 Ağustos’ta açmaya hazır olduklarını belirten Selçuk ayrıca, uygulanacak tüm planların hazır olduğunu da aktardı.

Selçuk canlı yayında yaptığı açıklamalar, Yeniçağ'ın geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı "Seyretilmiş Eğitim Modeli" ile ilgili haberi de doğruladı. 

Selçuk konu ile ilgili "Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi.

Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz" şeklinde konuştu.

YENİÇAĞ ÖNCEDEN DUYURDU

Yeniçağ'da Fatih Ergin ve Barış Yahya Çinçin imzalı çıkan "Millî Eğitim’in yeni dönemde uygulayacağı sistem belli oldu: İşte tüm detaylar" başlıklı haberde ise, bakanlığın, ‘seyreltilmiş eğitim’ adı verilen sistem için plan geliştirdiği ve okullardaki öğrenci sayısının azaltılması için saat dilimlerine bölünmeye başlandığının kaydedildiği aktarılmıştı.