Yerli otomobil TOGG'un maliyeti ve satış fiyatı belli oldu

Yerli otomobil TOGG'un maliyeti ve satış fiyatı belli oldu
Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin çıkışına sayılı günler kaldı. Bu doğrultuda bazı otomobil üreticileri, TOGG ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. TOGG için tahmin edilen satış fiyatı 1 milyon TL civarı olarak saptandı.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; TOGG’un önümüzdeki yıl yollara çıkmış olması beklenirken ilk olarak Almanya sokaklarında kamuflajlı versiyonu gözlemlenmişti.

TOGG’un çıkışı ile birlikte kafalarda soru işareti oluşturan pek çok mevzu var. Bunlardan birisi de fiyat etiketi. bu konuda şimdiye kadar net bir rakam karşımıza çıkmadı. 

Piyasada var olan otomobillerin bile ücreti dakikası dakikasına değişirken TOGG''a değer biçmek şimdilik mümkün görünmüyor.

Ancak konu hakkında net açıklama CEO Gürcan Karakaş’tan geldi. TOGG CEO’su C-SUV versiyonun fiyatı için günümüz içten yanmalı motorlara sahip SUV modellerini örnek gösterdi. Bu bağlamda TOGG’un içten yanmalı motorlara sahip C-SUV modelleriyle aynı kalibrede olacağını belirtti. Hali hazırda C-SUV tarafındaki fiyat baremi 700 bin TL’den başlayarak 2 milyona kadar uzanıyor. Bu durumda TOGG fiyatı da ortalama olarak 1 milyon TL civarında olabilir sonucuna varıldı.

İlgili Haberler