Eski futbolcu Hamza Gezmiş İYİ Parti'ye katıldı

Eski futbolcu Hamza Gezmiş İYİ Parti'ye katıldı
17 yıl boyunca Süper Lig ve TFF 1. Lig başta olmak üzere profesyonel futbol oynayan Hamza Gezmiş, İYİ Parti'ye katıldı.

Şubat ayında Genel Başkan Meral Akşener’in teveccühüyle İYİ Parti saflarına katılarak siyasi hayatına başlayan Hamza Gezmiş, sonrasında doğduğu ve şimdilerde ticari yatırımlarının bulunduğu Artvin’de parti teşkilatları nezdinde bir dizi ziyaretlerde bulunurken, vatandaşlarla da bir araya gelerek şehrin sosyo-ekonomik nabzını tuttu.

Temaslarında siyasete atılmakta ki öncelikli amacının umutlarını kaybetme noktasında olan genç nesillere umut olmak olduğunu söyleyen Hamza Gezmiş, Türk siyasi hayatının gördüğü en demokratik mücadelelerden birini veren partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in izinden gitmesinin de kendisi için bir onur olduğunu ifade etti.

İYİ Parti’nin iktidara doğru yol aldığını, bu yolculukta günümüz siyasetinde eksik olduğunu düşündüğü samimi, güler yüzlü, özellikle toplumun bütün kesimlerini kapsayacak şekilde birleştirici ve adil davranma anlayışını hiçbir zaman elden bırakmayacağını da dile getirdi.

İlçe teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerde partililer tarafından ilgiyle karşılanan ve yaptığı açıklamalarda, “Bu uğurda Atalarımdan miras kalan vatan sevdasına, milletine hizmet aşkına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı kalacağıma, Türk gençliğinin bugünü ve yarını için çalışacağıma söz veriyorum” diye konuşan Gezmiş, yaklaşan seçimlerde İYİ Parti Artvin Milletvekili Aday adayı olacağını da açıkladı.

Futbol camiasında ‘Kaptan’ lakabıyla tanınan Hamza Gezmiş, Akçaabat Sebatspor, Bulancakspor, Karşıyaka, İstanbulspor, Orduspor, Sakaryaspor, Kartalspor, Göztepe, Şanlıurfaspor ve Sarıyer takımlarında forma giydi. Bilinenin aksine eğitimli profesyonel futbolculardan olan Gezmiş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun.

Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde tezli olarak tamamlayan ve “Spor Kulüplerinin Yönetim Yapısının Algılanan Performansa Etkisi” konulu yazdığı tez uluslararası yayına dönüştürülen Hamza Gezmiş yakın zamanda “Dr.” unvanı almak için çalışmalarına devam ediyor.