Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen pişmanlık itirafı: İçimde hep ukde kaldı

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen pişmanlık itirafı: İçimde hep ukde kaldı
Yeşilçam’ın usta oyuncusu Türkan Şoray, yıllar sonra bir itirafta bulundu. Sarıyer’de yaptırdığı okulun hikayesini anlatan Türk Sineması’nın Sultan’ı, “İçimde hep ukde oldu. Keşke okusaydım” dedi.

Fatih Kız Lisesi ortaokul bölümünden mezun olan Türk sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray, geçtiğimiz gün katıldığı Sarıyer Edebiyat Günleri''nde samimi itiraflarda bulundu. "Keşke okusaydım" diyen usta sanatçı okumanın içinde hep bir ukde kaldığını söyledi.

Yeşilçam''ın efsanevi oyuncularından Türkan Şoray, geçtiğimiz gün 9''uncu Sarıyer Edebiyat Günleri''nde hayranlarıyla buluştu. Edebiyat ve sinemanın arasındaki bağın önemine dikkat çeken Şoray, oynadığı onlarca filme dair hatıralarını hayranlarıyla paylaştı.

"İÇİMDE HEP UKDE OLDU"

1973 yılında Sarıyer''de yaptırdığı okulun hikayesinin sorulması üzerine konuşan ünlü sanatçı, "Ben bir gün arabamla Boğaziçi Üniversitesi civarlarından geçerken birkaç çocuk gördüm. Soğuk bir havaydı. Nereye gittiklerini sordum. Okula gittiklerini söylediler. O gün okul yaptırmaya karar verdim" ifadelerini kullandı. "Keşke okusaydım" diye sözlerine devam eden Şoray, "Ben tahsilimi tamamlayamadım. Bu da içimde hep ukde oldu" şeklinde itirafta bulundu.

Yeşilçam filmlerinin yıllar geçmesine rağmen popülerliğini kaybetmemesine değinen usta sanatçı "Toplum değişiyor, yaşam şartları değişiyor. Eskiden yolda gördüğümüz herkesle selamlaşırdık, komşu kültürümüz vardı. Şimdi bir yabancılık başladı. Yani yaşam kültürü değişti. O yıllarda yaşam öyleydi, sıcacıktı. Bir dayanışma vardı. Filmlerde de o samimiyet vardı" diye sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler