Yıldırım: "2018 kolay olmayacak"

Yıldırım: "2018 kolay olmayacak"
Ankara'da katıldığı bir toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, "2018 kolay olmayacak, bunun farkındayız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasına "Mehmet Şimşek'e ne oldu? Tabii işin zor kısmını görünce herhalde gitti" esprisiyle başlayan Yıldırım, Şimşek'in Avrupa Birliği Ekonomi Zirvesi'ne katılmak için izin istediğini belirterek"Yanlış anlaşılma olmasın" dedi.

"2018 çok zor bir yıl olacak, büyük bir kriz kapıda" gibi sözlerin sarf edildiğini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Doğru 2018 kolay olmayacak, bunun farkındayız. Ülkemizin bugüne kadarki kazanımları sayesinde, istikrar sayesinde, güven sayesinde 2018'de de inşallah büyüme aynen devam edecek. Bugün iki haneli duruma gelen enflasyonun aşağı doğru seyri devam edecek, bunun için gereken tedbirleri alıyoruz, bu tedbirler kısa sürede etkilerini gösterecek. Özellikle 2018'de yol haritamızı hazırlıyoruz. Bunu yaparken beraber yapacağız. Özel sektörü, iş alemini dikkate almadan, sizleri meseleye dahil etmeden bunların yapılması asla söz konusu olmaz. Yol haritasını birlikte yapacağız."

ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI

Yıldırım, ABD'de "evlere şenlik" bir dava olduğunu belirtti. Davanın aktörünün sanıkken daha mahkemeye gelmeden tanığa dönüştüğünü ifade eden Yıldırım, "Adam açıkça diyor ki 'Bana söylediler ki yalan söylersen ceza almaktan kurtarırsın. ABD hükümetiyle, yetkilileriyle iş birliği yaparsan yine cezan hafifler cezadan kurtulursun.' Şimdi ABD'deki bu adalet oluyor, bize gelince 'Nerede hukuk devleti ' Bu çifte standardı artık Türk milleti yemiyor" diye konuştu.