Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel’in sorgu ve yargı sürecini sadece Yeniçağ izledi: Dakika dakika o gecenin hikayesi!

Müyesser Yıldız ile İsmail Dükel’in sorgu ve yargı sürecini sadece Yeniçağ izledi: Dakika dakika o gecenin hikayesi!
Yeniçağ gazetesi Ankara muhabiri Berkay Bigeç, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in dün geceki sorgu ve yargılama sürecinde yaşananları dakika dakika yazdı.

Berkay Bigeç - YENİÇAĞ ÖZEL HABER

Dün gece tüm Türkiye’nin gözü kulağı Ankara Adliyesi'ndeydi ama nedense benden başka bir tek medya mensubu yoktu. 

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız tutuklandı, TELE 1 AnkaraTemsilcisi İsmail Dükel ise serbest bırakıldı.

Peki dün gece Adliye binasında neler oldu?

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında savcılık 4 günlük gözaltı süresi verdi. TEM’deki görevliler 4 günlük göz altı süresini sonuna kadar kullandı. Ben 12 Haziran Cuma günü sabah (bugün) adliyeye götürürler diye düşünüyordum.

22.52: Saati öğrenmek için Yıldız’ın avukatı Erhan Beyi aradım saat gece 11’e geliyordu. Erhan Bey telefonda biz adliyedeyiz savcılığa ifade veriyoruz dedi. Elime geçen ilk kot tişörtü giyip Ankara Adliyesi’ne doğru yola çıktım, 10 dakika sonra binanın önüne geldim.

23.00: Adliye Binasının ana giriş kapısının kapalı olduğunu görünce direkt C kapısına doğru yöneldim ışıklar yanıyordu. Kapıda ciddi bir kalabalık göreceğimi umuyordum ama maalesef, emniyete ait aracın önünde bekleyen 6-7 polis, binanın girişinde bekleyen 2 güvenlik o kadar.

23.05: Avukat Erhan Bey’den öğrendiğim kadarıyla Müyesser Yıldız ve Dükel adliyenin 3.katındalarmış içeriye doğru yöneldim, tam cebimdeki metal eşyaları çıkartıp X-Ray cihazından geçecektim ki güvenlik görevlisinden bir ses “Nereye birader hayırdır?” 

-Yeniçağ Gazetesi muhabiriyim buyrun bu da basın kartım Müyesser Abla ve İsmail Ağabey’ için geldim. Gelişmeleri takip edeceğim…

-Kusura bakma ama giremezsin.

-Neden?

-Savcılığın kesin talimatı var basından arkadaşları almayın diye uyardılar.

23.15: Bu kararı alan karşımdaki güvenlik arkadaş olmadığı için orada kendisiyle zıtlaşmanın hiçbir anlamı olmadığı için tekrar binanın önüne çıktım beklemeye başladım. O sırada içeriden İYİ Parti Genel Sekreteri, avukat Uğur Poyraz çıktı.

-Uğur Bey iyi geceler, yukarda durum nedir acaba bilgi verirseniz çok sevinirim.

-Poyraz: Savcılık ifadeleri tamam savcının kararı bekleniyor.

-Teşekkürler…

23.39: Telefonumun şarjı bitmek üzereydi, kapıdaki güvenlik arkadaşlar kırmadılar telefonu şarj ettim içerideki prizle. Sonra tekrar dışarıya çıkmak için yöneldim. Güvenlik seslendi “birader telefon çalıyor bir bak”

Yukarıdan bir avukat arkadaşım arıyordu. “Kardeşim, savcı kararını verdi. Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi”

-Teşekkürler

23:45 Savcının kararının açıklanmasının ardından Müyesser Yıldız’ın arkadaşları adliyeye gelmeye başladı ilk önce 2-3 sonra 4-5 derken son sayı 15 kişiyi buldu.

00.39: Zaman ilerliyor fakat yukarıdan bilgi gelmiyordu son durum hakkında. Avukat arkadaşımı aradım “hala devam ediyor, Müyesser Ablanın avukatı savunmalarını yapıyor” dedi.

01.28: Emniyete ait araçta polisler bekliyor demiştim. Ellerinde kalkan, kafalarında kask otobüsten indiler adliyenin giriş kapısına doğru yöneldiler. İçeriye girdiler. Kimisi “kesin bir şey oldu” dedi “tecrübeliler” “merak etmeyin rutin güvenlik önlemi” dedi.

01.39: Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarından ceza almış 3.5 yıl hapis yatmış bir askerle sohbet etmeye başladık. Arabasının bagajından termosta çay çıkardı “Hanım evden çıkarken termosa çay koymuş, beni adliye önünde çok beklemişti bilir bu işlerin uzun süreceğini” dedi. Tam anılarını anlatırken bir anda Adliye’nin elektrikleri kesildi. Tüm Sıhhiye karanlıklar altında kaldı. Oradakilerin içine mi doğdu bilemem ama “kesin tutuklanacaklar” dedi.

adliye.jpeg

02.19: Hakimlik sorgusunun tamamlandığını kararın açıklanacağını öğrendik.

02.22: Yaklaşık 3-4 dakika sonra karar haberi geldi “Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı”. O anda dışarda bekleyen herkesin yüz ifadesi farklıydı. Kimisi Dükel’e sevinirken kimisi Yıldız’ a üzüldü bazen de tam tersi…

02.25: Kalabalık bir basın ekibi yoktu ama herkes ön kapıdan çıkarılacaklarını düşündüğü için tripodlarını açtılar, kameraları kurdular ışıkları açtılar. Müyesser Yıldız’ın üzgün bir yüz ifadesiyle çıktı adliye binasından. Arkasında CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Mahmut Tanal onların arkasından da Müyesser Yıldız’ın eşi Naci bey. Ben de telefonu çıkarttım o sırada en azından bir kare fotoğraf alabilmek için. Fakat Müyesser Yıldız çıkmadı. Aradan 1-2 dakika geçti uzaktan motor sesleri duyduk. Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel adliyenin VIP girişinden çıkartılmıştı 5 araçlık bir konvoyla adliye binasından ayrıldılar. Yukarıdan öğrendiğim kadarıyla kapıda basına demeç verilmesin diye böyle bir karar alınmış. Müyesser Yıldız’ın koluna iki polis girmiş mahkeme salonundan öyle çıkartılmış.

whatsapp-image-2020-06-12-at-11-55-06.jpeg

02.36: Müyesser Yıldız da adliye binasından ayrılınca basın toparlanmaya başladı. Avukat Erhan Tokatlı’ya bir açıklama yapacak mısınız? Diye sordum. En azından yanlış haberlerin önüne geçilir kamuoyunun bilgilenmesi mühim dedim. “Evet, evet yapacağız” dedi. Ve 5 dakika süren bir açıklama yaptı.

02.42: Avukat açıklamasından sonra olaysız dağıldı herkes, kimisi eşini dostunu aradı durumu haber verdi kimisi adliye binasının önündeki merdivenlere oturdu düşünüyordu. Müyesser Abla’nın arkadaşlarından biri telefonla konuşuyordu tam o sırada “Sadece Müyesser tutuklanmadı, gazetecilikte bu gece tutuklandı” dedi…