Avrupa'dan amatör lige: Takım küme düştü, başkan helva dağıttı

Avrupa'dan amatör lige: Takım küme düştü, başkan helva dağıttı
Yıllarca Süper Lig'de oynayan, Türkiye'yi Avrupa kupalarında da temsil eden Karabüspor, amatör lige düştü. Başkan Mehmet Yüksel, helva dağıttı ve "Ölünün arkasından helva yenir" dedi.

Karabükspor, 10 sezon Süper Lig''de mücadele etti. Hatta 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye''yi temsil etmeyi başarmıştı.

Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle hızla çöküşe geçen Karabükspor''un TFF 3. Lig 3. Grupta ligin bitimine 9 hafta kala kendi sahasında Kırıkkalespor''a 5-0 yenilince Bölgesel Amatör Lig''e (BAL) düşmesi kesinleşti.

Karabükspor Kulübü Başkanı Mehmet Yüksel, takımın düşmesi kesinleştikten sonra helva dağıttı. Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bizim öldüğümüz gün. Bu işin arkasında her zaman söylüyorum, siyasiler var. Onlara da kına yaptırdım ve gönderdim. Bugün de helva dağıtıyoruz. Ölünün arkasından helva yenir. Karabükspor bundan sonra süper lig veya profesyonel liglerde olma şansı mümkün olmadığını görüyorum. Burada şu ana kadar en son başkan benim ve seçilerek geldim. Bundan önceki yönetimlerde 53 yıllık tarihinde hep siyasiler yapmış ve onlar getirmişler, arkalarında da durmamışlar. Bizim zamanımızda bizim arkamızda hiç durmadılar. Mahkemelik konular var ve biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Yönetimi toplayıp karar vereceğiz, devam mı ederiz, bırakır mıyız diye. 9 haftamız var ve bu maçlara çıkıp takımı sonuna kadar getireceğiz. Karabükspor kesin olarak artık düştü ve BAL liginde oynayacak. Bizle mi gider başkasıyla mı gider derneğin vereceği bir karar. İstifa gibi bir şeyimiz yok. Taraftarımız haklı olarak tepkili, haksız oldukları yer de var. Maçlarımıza niye gelmediler.”