Yılmaz Vural: "Hem para al hem de oynama. Yok ya."

Yılmaz Vural: "Hem para al hem de oynama. Yok ya."
TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor’un Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin açılmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin başlama tarihi olan 12 Haziran için Federasyon Başkanı Nihat Özdemir’e haksız yüklenildiğini savunurken "Aksi durumunda futbol biter" ifadelerini kullandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, "Bazı futbolcular 'Ben oynamam' diyor. Hem 2.5-3 milyon Euro para al hem de oynama. Yok ya." ifadelerini kullanan tecrübeli teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

"Korona virüs futbolu zincirleme olarak etkiledi. Maçlar durunca abone kaybeden yayıncı kuruluş kulüplere ödeme yapamıyor. Böyle olunca kulüpler de futbolcu ve teknik ekibine para veremiyor. Genelde alt sıralarda olan kulüpler sezonun devamına karşı. Biz oynama tarafındayız. Bazı futbolcular “Ben oynamam” diyor. Hem 2.5-3 milyon Euro para al hem de oynama. Yok ya. Buna karşın liglerimizde futbolcuların yüzde 70’i devamdan yana.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e 12 Haziran tarihini işaret ettiği için haksız şekilde yükleniliyor. Ama bunun aksi durumunda futbol biter. Biz kulüplerin yaşaması tarafındayız. Çünkü kulüpler olmazsa ne teknik adam olur ne de futbolcu. Özellikle Süper Lig kulüpleri sezonun oynanmadan tamamlanması durumunda çöker. Hiçbir kulüp de oynanmamış sezonun parasını futbolcularına ödemez. Tescile de karşıyım. Hangi tarihte başlarsa başlasın bu sezon bitmeli."

İlgili Haberler