Milyonlarca kişinin gözü kulağı bu sonuçlardaydı: YKS sonuçları açıklandı 

Milyonlarca kişinin gözü kulağı bu sonuçlardaydı: YKS sonuçları açıklandı 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin sonuçlarının açıklandığını duyurdu.  2020 YKS sonuçları açıklandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Halis Aygün, "ÖSYM: 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 07.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler" dedi.

YKS BİRİNCİLERİNİN İLLERİ AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan 3 oturumda birinciliği paylaşan adayların illerini açıkladı. 

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından, YKS sonuçlara ilişkin bilgi paylaştı. YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir'den 5 adayın birinciliği paylaştığını belirtti.

Aygün, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumunda da 5 birincinin, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktığını belirtti. Aygün, Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ise 4 adayın İstanbul, 1 adayın Niğde'den birinciliği paylaştığını bildirdi. Aygün, birinciliği paylaşan adayları tebrik etti.