YKS ve LGS ne zaman yapılacak? LGS nasıl yapılacak? Eğitim ve sınav takvimi belli oldu

YKS ve LGS ne zaman yapılacak? LGS nasıl yapılacak? Eğitim ve sınav takvimi belli oldu
Milyonlarca öğrenci “YKS ne zaman?, LGS ertelenecek mi?, LGS ne zaman? YKS ertelenecek mi?” sorularını aratırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS'nin 27-28 Haziran'da, LGS'nin 20 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Milyonlarca öğrenci 2020 LGS ve YKS sınav tarihi hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Öğrenciler en fazla “LGS ertelendi mi?”, “LGS ne zaman?” sorularının yanıtını öğrenmek isterken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS ve LGS sınavlarının ne zaman yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, yeni tip korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler sonrası normalleşme planı hazırlandığını duyururken, merakla beklenen sınav tarihleri ve üniversitelerin açılış tarihine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

2020 YKS NE LGS NE ZAMAN?

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında KS'nin 27-28 Haziran'da, LGS'nin 20 Haziran'da yapılacağını belirtti.

YKS NE LGS NASIL YAPILACAK?

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise YKS ve LGS’nin nasıl yapılacağını açıkladı. Selçuk, "Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak" dedi. Bakan Selçuk, sınav salonlarının dezenfekte edileceğini, öğrencilere maske dağıtılacağını ve velilerin okul bahçesine alınmayacağını belirtti.

YÖK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Yüksek Öğretim Kurumu, gerekli koruyucu önlemler alınarak YKS'nin yapılacağını duyurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Covid-19 küresel salgınına karşı göstermiş olduğu başarılı süreç ile ilgili olarak geçilmesi planlanan normalleşme sürecinin değerlendirildiği ve belirlendiği Kabinenin kararı doğrultusunda YKS sınavı, "ÖSYM tarafından gerekli koruyucu önlemler alınarak", 27 - 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır" denildi.