YÖK, Arapça İstiklal Marşı'ndan rahatsız olmadı!

YÖK, Arapça İstiklal Marşı'ndan rahatsız olmadı!
Haziran ayındaki mezuniyet töreninde 'siyasi içerikli' bulunduğu gerekçesiyle İstiklal Marşı'nın okunmadığı Kırıkkale Üniversitesi'nde yaşanan Arapça İstiklal Marşı skandalının yankısı sürüyor. Yeniçağ, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan YÖK'e söz konusu skandalı sordu.

Fatih ERGİN-Ümit KARADAĞ / YENİÇAĞ

Kırıkkale Üniversitesi'nde düzenlenen "Dünya Arapça Günü" etkinliğinde İstiklal Marşı'nın Arapça okunması kamuoyunda büyük tepki topladı.

İlk olarak Yeniçağ'ın duyurduğu skandal ile ilgili üniversite yönetimi, Arapça İstiklal Marşı okunmasının programda yer aldığını gösteren etkinliğe ait broşürleri doğrularken, sonradan yaptığı açıklamada ise, İstiklal Marşı'nın bir öğrenci tarafından Arapça'ya çevrildiğini belirtti.

Yeniçağ, konu ile ilgili şu ana dek herhangi bir açıklama yapmayan Yüksek Öğretim Kurumu'na söz konusu skandalı sordu. 

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden Yeniçağ'a yapılan açıklamada, Kırıkkale Üniversitesi'nin  açıklamasının yeterli olduğu, ayrıca bir açıklama yapma gereği duyulmadığı ifade edildi.

Kırıkkale Üniversitesi'nde geçtiğimiz Haziran ayındaki mezuniyet töreninde ise, İstiklal Marşı'nın 'siyasi içerikli' bulunduğu gerekçesiyle okutulmaması skandalıyla gündeme gelmişti.