Yolsuzlukları tespit eden Sayıştay'da uzman denetçiler FETÖ'cü diye atıldı

Yolsuzlukları tespit eden Sayıştay'da uzman denetçiler FETÖ'cü diye atıldı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Sayıştay kararıyla sekiz uzman denetçi ile 11 başdenetçi “FETÖ” iltisaklısı oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.

Karara göre 375 sayılı Kanun hükmünde kararnamenin (KHK) geçici 35’inci maddesi gereğince denetim sonucu meslekten çıkarma kararları verildi.

İlgili madde, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından ‘milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılara üyelik, mensubiyet, iltisak ve irtibatı olan kişiler’in araştırılması yönelik.

Karara göre uzman denetçiler Mehmet Kul, Muzaffer Sağlık, Yeliz Deniz, Abdullah Altıntaş, Hüseyin Doğan, Çağrı Halil Durmuş, Yücel Sağır ve Nazım Kenç ile başdenetçiler Serdar Atasoy, Cemil Toğrol, Yusuf Alemdar, Salih Dede, Mevlüt Tekeli, Nurdan Şahin, Sinan Çimen, Kaşif Demirel, Murat Turan, Suat Yılmaz ve İbrahim Özdemir meslekten çıkarıldı.

Kararda adı geçen denetçilerin, HTS analizlerinin, tanık teşhislerinin, hesap hareketlerinin, arkadaş ve sosyal çevrelerinin incelenmesiyle meslekten çıkarılmalarına karar verildiği belirtildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 35’inci maddesinin (A) fıkrası uyarınca; Uzman Denetçiler Mehmet Kul, Muzaffer Sağlık, Yeliz Deniz, Abdullah Altıntaş, Hüseyin Doğan, Çağrı Halil Durmuş, Yücel Sağır ve Nazım Kenç ile Başdenetçiler Serdar Atasoy, Cemil Toğrol, Yusuf Alemdar, Salih Dede, Mevlüt Tekeli, Nurdan Şahin, Sinan Çimen, Kaşif Demirel, Murat Turan, Suat Yılmaz ve İbrahim Özdemir’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğünden adı geçenlerin meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar verildi.”

İlgili Haberler