İngiltere''nin başkenti Londra''daki Thames nehrine giren 4 metre uzunluğundaki bir balina bir tekne indirme rampasında sıkışmış halde bulundu. Balinayı kurtarmak için ekipler seferber oldu.

BBC Türkçe''de yer alan habere göre; mink türü olan genç balina, Türkiye kökenlilerin de yoğun olarak yaşadığı Richmond bölgesinde ortaya çıktı.

İhbar üzerine bölgeye gelen yardım ekipleri, 4 metre uzunluğundaki balinayı bir tekne indirme rampasında sıkışmış buldu.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi - Resim : 1

Hayatta kalması için su tutulan balinaya müdahale için bölgeye, Kraliyet Ulusal Can Kurtarma Botu Kurumu ekipleri geldi. Sıkışan balina, su sıkılarak serin ve ıslak tutulmaya çalışıldı.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi - Resim : 2

4 SAATLİK ÇALIŞMA İLE KURTARILDI

Yüzlerce kişi de bu sıra dışı olayı izlemek ve görüntülemek için nehir kenarında toplandı. Görgü tanığı 20 yaşındaki Jake Manketo, "zavallı balinayı" gördükleri anda gözlerine inanamadıklarını belirterek, "Herkes kurtarılmasını umuyor" dedi.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi - Resim : 3

Balinanın nasıl Thames nehrine ve oradan Richmond bölgesine geçtiği bilinmiyor.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi - Resim : 4

Ekiplerin dört saatlik bir çalışmanın ardından sıkıştığı tekne indirme rampasından kurtarılan balina, tedavi için belirlenen yere götürüldü.

Yolunu şaşıran balina ekipleri alarma geçirdi - Resim : 5

BOYLARI YAKLAŞIK 10 METREYE ULAŞIYOR

Mink balinaları, büyük balinalar kategorisindeki en küçük tür olarak biliniyor ve boyları yaklaşık 10 metreye ulaşıyor.

Doğal şartlarda Atlantik ve Pasifik Okyanusları''nda yaşıyorlar.

2006''dada benzer bir şekilde 5 metre uzunluğunda şişe burun türü bir balina Thames''e girmiş ancak tüm çalışmalara rağmenkurtarılamamıştı. 15 yıl önce yaşanan bu olay, kayıtlı tarihteki ikinci vaka olarak kayda geçmişti.