Yumurta kabuğundan antibakteriyel üreten Türk kızı geleceğimizi nasıl yok ettiğimizi böyle açıkladı

Yumurta kabuğundan antibakteriyel üreten Türk kızı geleceğimizi nasıl yok ettiğimizi böyle açıkladı
Gazeteci yazar İbrahim Karahan, Elif Göngör Reis’in marketlerdeki paketli gıdalarda raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasalların genlerimiz üzerindeki etkilerine dikkat çektiği bir konuşmasından kısa bir kesit paylaştı. Reis, söz konusu kimyasalların genlerimizi tahrip ettiğini ve gelecek nesillerin de bundan olumsuz etkilendiğini söylüyor.

Gazeteci yazar İbrahim Karahan, Türk kadın girişimci Elif Göngör Reis’in açıklamalarından bir kesiti paylaşarak "Tanıyor musunuz, bu hanımefendiyi? Elif Güngör Reis Türk bilim insanı.. Yumurta kabuğundan ürünlerin kanserojenlere gerek kalmadan korunmasını sağlayan doğal antibakteriyel ürünü icat etti..." ifadelerini kullandı.

Reis, daha önce yumurta kabuğundan elde edilen doğal antibakteriyel maddeyle gıda ürünlerinin raf ömrünü kimyasal madde olmaksızın uzatmanın yolunu keşfetmişti.

Karahan’ın paylaştığı videoda Elif Güngör Reis’in raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasalların insanların üzerindeki etkileri dikkat çekiyor. Reis, söz konusu kimyasalların genlerimizi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek "Genetoksit etkiye neden oluyor. Yani genleriniz hasar alıyor doğmamış nesiller dahi hastalıklı olarak hastalığa açık bağışıklık sistemi düşük bir şekilde dünyaya geliyor." ifadelerini kullanıyor.

Elif Güngör Reis, aynı yöntemde geliştirilen bir başka üründe ise gıdaların yıkandığı suya katıldığında 1 dakika içinde 10 bin bakterinin yanı sıra, virüs ve pestisiti yok etmeyi hedefliyor.

ELİF GÜNGÖR REİS KİMDİR?

Elif Güngör Reis, 1985 İstanbul doğdu. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen aynı bölümde doktora öğrenimi devam eden Elif Güngör Reis, gıda katkı maddeleri satışına başladı.

2011 yılında Türkiye ve dünyada ilk olan Yumurta Kabuğundan doğal gıda koruyucusu geliştirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknogirişim Sermaye desteğini aldı. 2013 yılında aynı konuyla ilgili Tübitak Teydeb projesi yürüten ve 2014 yılında İTÜ Çekirdekten ödül alan Reis, hali hazırda sektördeki yerli ve zararsız raf ömrü uzatıcısı üreten tek üretici olma özelliği taşıyor.