Yunan Başbakan Miçotakis, canı sıkıldıkça Türkiye'yi tehdit ediyor

Yunan Başbakan Miçotakis, canı sıkıldıkça Türkiye'yi tehdit ediyor
Türkiye’nin ilan ettiği son NAVTEX’in ardından konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yi tehdit etmekten geri durmazken "Ya Avrupa'yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilgili yine tehditvari bir üslupla Türkiye'ye saldırırken yine hadsiz bir açıklamanın altına imzasını attı. Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX'ten rahatsız olan Miçotakis, "Ya Avrupa'yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar." dedi.

Söz konusu NAVTEX, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni de (GKRY) rahatsız etmişti.

Dün Lefkoşa’da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'i ağırlayan GKRY lideri Nikos Anastasiadis, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye, Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarına devam ediyor. Ne yazık ki Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX, Yavuz gemisinin yasa dışı sondaj faaliyetlerini uzattı. Kıbrıs her zaman diyaloğa hazırdır ancak tehdit altında değil." diye konuşmuştu.