Yunan doğalgazdan pay alma peşinde...

Arada İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Anadolu'da dert dinleme gezileri ve yerinde çıkışları olmasa iç siyasi gündem hareketsizliğini sürdürecek gibi... Erdoğan'ın yanında bir sürü adamla Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı Ahlat'a gidişi de siyasete bir hareketlenme getirmedi. Erdoğan Ahlat'a giderken tabi her zamanki gibi Devlet Bahçeli'yi de yanında taşımayı unutmadı. Belki de iç siyasi gündemdeki durgunluğun sebebi Erdoğan'ın bugünlerdeki asıl hedefinin muhalefet değil, Yunanistan olması. Dış politikada gerçekten çok sıcak günler yaşanmakta.

Yeni hedeflerimiz

Kişisel istihbaratıma göre, Karadeniz'de doğalgaz rezervi bulunduğunun ilan edilmesinin ardından Fransa destekli Yunanistan, denizlerdeki pastadan pay alma çabasına girişti. Ama Türkiye buna izin verecek gibi değil. Daha önce de yazdığım 3 yeri hatırlatmak istiyorum; Kıbrıs'ın güneydoğusu, Magosa açıkları ve Libya önleri belirlediğimiz yeni hedefler. Yunanistan bu saatten sonra bu pastadan biraz zor pay alır, hatta bu imkansız gibi.

Ekrandan ekrana

*KRT'de Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman çok ilgin laflar etti. Hepsi birbirinden uyarıcıydı, "Sel bölgesinde yeni koruyucu tedbirlerin alınması şart" dedi.

*Aynı kanalda, Elif Doğa Şentürk Ankara Saati'nde CHP Parti Meclisi'nin başörtülü ilk üyesi Sevgi Kılıç'la söyleşi yaptı. Kendi adıma, avukat olan bu genç kızımızın Beykozlu mütevazı bir ailenin çocuğu olduğunu yeni öğrendim. Ağzı da iyi laf ediyor.

*Halk TV stüdyosunda ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç öncülüğünde, yanına jeolog Onur Ekim de katılarak Giresun felaketi sonrası sel konusunda adeta bir brifing verildi. Bilgisizleri aydınlattılar. CHP heyeti Giresun'da incelemeler yaparken, bu defa da kazandığı  belediyelerdeki başkanları bu kentin hasar görmüş ilçelerine yolladı. CHP, Pazartesi bir başka inceleme heyetini daha sahaya süreceğini açıkladı.

*Habertürk'de konu özel derslerdi ve Hülya Hökenek saçma sapan dernek başkanlarını ekrana çıkartmıştı. Bunlar kendi işlerine geldiği gibi konuşuyorlardı. Kimdir bunlar? Fonksiyonları nedir? Ne iş yaparlar? Ekrana niye çıkarılırlar? Yapımcılar konuklarını seçmeden önce en basit kriterleri uygulasalar, vasat altı programlarla izleyici karşısına çıkmış olmazlar.

*Serdar Akinan'ın "Kaçış Planı"nı üç haftadır kaçırmıyorum ama bir türlü yazmak mümkün olmadı. Son olarak Alaçatı'dan Ayşenur Mıhçı'yı buldu çıkardı. Bu arada Leyla Pazarbaşıoğlu'nun stratejik yerine de bayıldım. 2 TL'ye, en pahalısı 6 TL'ye kiraz satıldı. Tesadüfe bakın ogün Migros'ta kirazın kilosu tam 18 TL'ydi.

*Hangisinde olduğunu hatırlamadığım bir televizyon kanalındaki ŞOK Market'in reklamını gördüm: "2 kilo patates 1 TL..." Bizimkiler koştura koştura gittiler; patates 1,5 TL... Verilen cevap: "Haftasonu gelin..." Bu tip uyduruk işler, bu kuruluşun yönetiminde var.

*Bilmem dikkatinizi çekiyor mu? Hemen her yayın aralarına bir çocuklu reklam sokuşturuyorlar. Yayın ne olursa olsun farketmiyor. Kişisel olarak ben böyle bir reklam düzeni görmedim.

*Uçankuş TV'den iki konuyu buraya almayı arzuladım. ilki; Eşimin Zevki. Aslında güzel bir giyim kuşam yapımı. Arada zaman zaman doğadan alıntılar da mevcut.

*İkincisi, Lerzan'la Mutlu. Dr. Gürkan Kubilay'la muhabbet bir hayli zevkliydi.

*Bir ara Metin Akpınar'la yapılan söyleşiye de takıldım. Bu da KRT'deydi. Ahmet Akın, AdilÖzdemir ve diğer yapımcılar hep beraber büyük ustanın başına çöktüler. O da üşenmeden baştan sona hayatını anlattı.

Günün Sözü

Sinek kovuculardaki citriodil, covid-19 virüsünü öldürüyor. Prof Dr. Mehmet Ceyhan

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları