Yunan Savunma Bakanı Türkiye'ye meydan okudu

Yunan Savunma Bakanı Türkiye'ye meydan okudu
Yunan MEGA TV Kanalı'na konuşan Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Türkiye’ye meydan okudu. Panagiotopoulos’un yaptığı söyleşi, Yunan Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanarak bütün dünyaya ilan edildi.

ANKARA / ÖZEL HABER

Yunan Savunma Bakanının kaygılıyız ama korkmuyoruz ifadelerini kullandığını kaydeden Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, korona virüs sorunlarına rağmen, Türkiye’nin, hava sahası ihlalleri yaparak ve adaların üzerinden uçarak kışkırtıcı davranışlarına devam ettiğini, Yunan hava sahasına giren her Türk uçağına önleme yapıldığını ve uçakların geri çevrildiğini belirtti. Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin her olasılığa hazır olduğunu belirten Panagiotopoulos, kaygılıyız ancak korkmuyoruz diyerek Türkiye’ye meydan okudu” diye konuştu. 

"İFADELER GERÇEK DIŞI"

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, şunları ifade etti: "Türkiye’yi hava sahası ihlali yapmakla ve adaların üzerinden uçmakla suçlayan Panagiotopoulos’un iddiaları gerçeklerle bağdaşmıyor. Çünkü, savaş uçaklarımız Türk adalarının üzerinde ve Türk hava sahasında uçuyor. Ancak adalarımız işgal altında olduğu için adaları ve üzerindeki hava sahasını Yunan egemenliğinde kabul eden Yunanistan, uçaklarımıza önleme yapıyor. 15 Nisan 2020’de, Aydın İl sınırları içinde bulunan Nergizçik, Bulamaç ve Eşek adalarının üzerinden uçan iki adet Türk F-16 savaş uçağına, Yunan savaş uçakları tarafından önleme/it dalaşı yapıldı. Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama Kalymnos news.gr. adlı internet haber sitesinde yayımlandı.” 

"İT DALAŞI YAŞANDI"

Türk savaş uçaklara Yunan savaş uçakları tarafından önleme yapıldığını dile getiren Yalım, "Haberde, 12:56-12:59 saatleri arasında Nergizçik ve Bulamaç adalarının 27 bin feet üzerinden, 13:08-13:09 saatleri arasında Eşek Adası’nın 6 bin ve 18 bin feet üzerinden uçan Türk uçaklarına, Yunan savaş uçakları tarafından önleme yapıldığı belirtildi” ifadelerini kullandı. 
Konunun internet sitesinde haber olduğunu da söyleyen yalım, "23 Nisan 2020’de, Aydın İl sınırları içinde bulunan Bulamaç ve Eşek adalarının üzerinden uçan iki adet Türk F-16 savaş uçağına, Yunan savaş uçakları tarafından önleme/it dalaşı yapıldı. Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama Kalymnos news.gr. adlı internet haber sitesinde yayımlandı” diye konuştu. 

"OLUP BİTENİ SEYREDİYORUZ"

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Haberde, iki adet Türk F-16 savaş uçağının, uçuş planını bildirmeden Atina FIR sahası içine girdiği, 10:58’de Bulamaç Adası’nın 19.500 feet üzerinden, 7 dakika sonra da Eşek Adası’nın 5.500 feet üzerinden uçan Türk uçaklarına Yunan savaş uçakları tarafından önleme yapıldığı belirtildi" dedi. 
Türk uçaklarının yaptığı sözde hava sahası ihlallerinin, Yunan Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandığına dikkat çeken Yalım,  Yunanistan, Türkiye’yi ICA0 (International Civil Aviation Organization- Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü), NATO ve Avrupa Birliği’ne şikayet ediyor”
dedi. 
İktidarın yaşananları sadece seyrettiğini belirten Yalım, "Erdoğan ve AKP Hükümetleri tarafından 18 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığı Yunan askerine alenen teslim edildiği için Türk savaş uçakları, Türk adaları üzerinde ve Türk hava sahasında serbestçe uçamaz hale geldi. Uçaklarımıza sürekli olarak önleme yapılıyor. Yunan Savunma Bakanı Türkiye’ye meydan okurken AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olanı biteni turist gibi seyrediyor. Yunanistan’a müzik notası bile verilmiyor” diye konuştu.