Yunanistan açıklarında yük gemisi battı

Yunanistan açıklarında yük gemisi battı
Yunan Sahil Güvenliği, 14 kişiyi taşıyan Komoros bayraklı bir kargo gemisinin Midilli açıklarında battığı bilgisini verdi.

14 kişilik mürettebatı olan Komor bandıralı bir kargo gemisi, Midilli'nin güney kıyısının yaklaşık dört deniz mili açıklarında battı.

Yunan Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklamaya göre gemi, sabah saat 7 civarında mekanik bir arıza olduğunu ilan etti ve 8:20'de bir miktar eğim belirten bir tehlike sinyali gönderdi. Kısa süre sonra da radarlardan kayboldu.

İkisi Suriyeli, dördü Hintli ve sekizi Mısırlı olan mürettebattan bir kişi canlı bulundu ve Donanma helikopteri tarafından kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadeler kullandı:

"1AAKKM'ye saat 11.00'da Türk Radyo'dan gelen ihbar araştırılmış ve Midilli Adası'nın 4 deniz mili güney batısında Komoros bayraklı Rovana gemisinin battığı anlaşılmıştır. AIS sistemimizden gemiye ait son sinyalin 09.13'te olduğu görülmüştür.

Uydu yardımlı arama kurtarma sistemimizden herhangi bir acil durum sinyali alınmamış olup Mısır'ın El Dekheila limanından yüklediği 7400 MT tuzu Ukrayna'nın Chernomorsk limanına taşımak için sefere çıkmış olan gemideki 14 personelin arasında Türk vatandaşı bulunmamaktadır.

Anılan bölgede gemilere gerekli seyir uyarıları yapılmakta olup olumsuz ve ağır hava koşullarının bulunduğu bölgede arama kurtarma için gerekli koordinasyon sağlanmaktadır."

İlgili Haberler