Saadettin Tantan: Türkiye'nin değil, tek kişinin beka sorunu var

Saadettin Tantan: Türkiye'nin değil, tek kişinin beka sorunu var
İktidarın sıkça kullandığı 'devletin bekası' söylemini eleştiren Saadettin Tantan, ''Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin beka sorunu yok. Tek kişinin beka sorunu var'' dedi.

Fatih Erboz / Özel Haber

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Türkiye''nin içeriden ve dışarıdan çökertilmeye çalışıldığını söyledi. Tantan, ''''Türkiye''de özellikle şirketlerin satılması, bu arada diğer taraftan satılmaya devam edilmesi hatta ucuza kapatılması bir şekilde Türk ekonomisini ve mali sisteminin tutsak alınması, bağımsızlığının ötesinde bir bekaa sorunu haline getirilmesi açığa çıkmış durumda. Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti''nin bekaa sorunu yok. Tek kişinin bekaa sorunu var, bu da iktidarı kaybetmek istemeyen AKP zihniyetiyle beraber örgütlü hale gelmiş, büyük sermaye birikimi elde etmiş siyasetçi, iş adamı, bürokratın korku ve paniği var" dedi.

Bu durumun en belirleyici örneklerinden birinin tank-palet fabrikası olduğunu ifade eden Tantan, "1996 yılında tank palet fabrikasında Altay tankı dizayn edilmişti. Bunun yanı sıra 1996 yılı rakamlarına baktığınızda çok az bir sermaye büyüklüğüyle bu tank projesi hayata geçirilebilirdi. Üretimine de başlanabilirdi. Bunun yanı sıra ihraç edilebilecek konuma gelebilirdi Türkiye. AKP iktidarı döneminde savunma sanayisine yönelik hamlelerde gerekli destek kaynak verilmiyor.

ABD''li firmalar, İsrailli firmalar devreye giriyor hatta Ukrayna şu anda devreye girdi. Ne hikmetse Türkiye İsrail ile pazarlık yapıyor, değişik ülkelerle pazarlık yapıyor ama kendi geliştireceği, kendi alt yapısı olmasına rağmen tank palet fabrikasında yetenekli uzman mühendisler olmasına rağmen bunları dağıtıyor. Katarlılara sattıktan sonra bir firma devreye giriyor, orada başka bir firmanın yaptığı teklifler iptal ediliyor böyle serüven yaşanıyor" diye konuştu.

Bugün istense de tank palet fabrikasını açmak için en az beş seneye ihtiyaç olduğunu kaydeden Tantan, "Türkiye kendi siyasi gelişimini adeta engellemek isteyen bir siyasi zihniyet ile karşı karşıya. Merhum Süleyman Demirel açıklamıştı. Aselsan''ın ürettiği telefon üretiminde de bu var. Türkiye içeriden çökertiliyor yine ve alt üst ediliyor. Özellikle ABD askerlerinin, Türk askerinin başına çuval geçirdiği Süleymaniye''deki eylemde de NATO seviyesinde teknolojiye ve kriptolu telefonlara sahip olan bir Türk teknolojisi ile karşı karşıya geldiler. Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri''nin çökertilmesi projesi gerçekleştirilmek istendi" diye ekledi.