Zabıta vatandaşın boğazını sıktı: Tartışmalı site yıkımında ortalık karıştı

Zabıta vatandaşın boğazını sıktı: Tartışmalı site yıkımında ortalık karıştı
Sözcü'de yer alan habere göre, Üsküdar'da bir sitenin yıkımı nedeniyle çıkan tartışmada zabıta vatandaşın boğazını sıktı. O anlar vatandaşın amatör kameralarına yansıdı.

Üsküdar'da Acıbadem Gülistan Sitesi kentsel dönüşüm mağdurları, zabıta tarafından darp edildi. O anlarda bir Üsküdar zabıta memuru vatandaşın boğazını sıktı.

Site sakinlerinin avukatı Onur Cingil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Acıbadem'de müteahhitçe mağdur edilen kentsel dönüşüm mağduru sakinleri Üsküdar Belediyesi sabahın 7:30'unda süre vermeden tahliye etmeye geldi. Yürütmenin durdurulması kararı! Karara rağmen vatandaşın eşyalarını götürmek istiyorlar! Bir defa da yıkmakla değil yapmakla anıl Sayın Türkmen." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri ve site sakinleri arasında yaşanan arbedenin görüntülerini de paylaşan Cingil, "Üsküdar ‘da sıradanlaşan Üsküdar Belediyesi terörü… Halka davranışları işte bu! Kadınlara gösterilen şiddet, bir kişinin yardıkları kaşı, Mahkeme kararına rağmen götürdükleri eşyalar ve yıktıkları bazı daireler… Tahliye ve yıkım durdu; Yürütmenin durdurulması cevap oldu." dedi.