Zarrab'a FETÖ sorusu

Zarrab'a FETÖ sorusu
ABD'de devam eden davada itirafçı olan ve çapraz sorgusu devam eden Reza Zarrab'a ilk defa FETÖ'ye ilişkin soru yöneltildi.

New York'ta Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı, Reza Zarrab'ın ise tanık olduğu jürili duruşmanın 7'nci günü bugün başladı. Reza Zarrab'ın çapraz sorgusuna devam edildi. OdaTV'nin haberine göre Zarrab'a, FETÖ soruldu.

GÜLEN CEMAATİ İLK KEZ SORULDU

Soru: Gülen cemaatini hiç duydunuz mu?

Zarrab: Evet, duydum.

Konu Türkiye siyasetine getirildi. Fleming, Türkiye'deki farklı kesimleri ve siyasi grupları sordu. Zarrab, "politika analisti olmadığını" söylüyor.

Zarrab: “Farklı gruplar onlar için farklı isimler kullanıyor. Bu nedenle, onlar siyasi bir grup mu, dini bir grup mu, yoksa terör örgütü mü bilmiyorum.”

Duruşmada Fleming’in, Zarrab'ı, Gülencilerin bombalı saldırı yapmadığı için terör örgütü olmadığını kabul etmesini sağlamaya çalışması dikkat çekti.

Zarrab, "O konuda anlaşamayız, çünkü ben onların ne yaptığını bilmiyorum"dedi.

Fleming, 2013 yılında Türkiye'de Zarrab ile ilgili açılan soruşturma hakkında sorular sordu. Ayrıca 2014'te dokunulmazlığı olan kişilere yönelik meclis soruşturmasını da sordu. Fleming, 2014'te meclis soruşturma komisyonuna bir mektup gönderip göndermediğini sorsa da Zarrab, "Hatırlamıyorum" dedi.

Sözü edilen beyanat görünüşe göre muhtelif kol saatleri ve benzer kalemlerin rüşvet olup olmadığıyla ilgiliydi. Bir de piyanodan bahsedildi.

Zarrab, bunları hatırlamadığını söyledi.

Fleming, Zarrab'ın çeşitli şirketlerle bağlantıları olup olmadığını sordu. Fleming daha sonra Zarrab'ın "istisnai statü" olarak bilinen bir prosedür kapsamında ne zaman Türkiye vatandaşı olduğunu sordu. Zarrab, bunu reddetti.

Zarrab, "Olağan yolları takip ettim. 2001 yılında başvurdum ve 2006'da veya 2007'de vatandaşlık aldım" dedi. Zarrab hemen ardından kendi söylediğini düzeltti ve ilk başvuruyu 2000 yılında yaptığını söyledi.

Zarrab, "Burada sanık aleyhinde ifade vermeye başladığım tarihten itibaren malvarlığıma el kondu" dedi.

İlgili Haberler