Zehirli yılan bira kutusuna sıkıştı

Zehirli yılan bira kutusuna sıkıştı
Hindistan'da çevreye atılan atık bira kutusunun içine giren zehirli kobra yılanı kendini kurtaramadı. Yaklaşık 1,2 metre uzunluğundaki yılan, bira kutusu hayırsever biri kişi tarafından kesildikten sonra kurtarıldı.

Zehirli yılan bira kutusuna sıkıştı

Independent Türkçe''nin haberine göre, çevreye bırakılan atıkların yaban hayatına ne zararlar verebileceğinin bir örneği Hindistan''da yaşandı.
Orissa eyaletine bağlı Madhipur köyünde zehirli bir kobra, boş bira kutusuna sıkıştı. 2 Aralık''ta geçilen habere göre Jitendra Mahapatra adlı köylü, talihsiz hayvanı keşfetti.Mahapatra daha sonra Yılan Yardım Hattı''nı arayarak kurtarma ekiplerini bilgilendirdi.

Bölgeye gelen Yılan Yardım Hattı''ndan Subhendu Mallik ve Sushant Behera, çaresizce çırpınan sürüngenle ilgilenmeye başladı. Önce hayvanın daha rahat nefes alması için kutuda küçük bir delik açıldı.

Kutu kesildikten sonra hayvanın kendilerini ısırmaması için önlem alındı. Çalışmalarını sürdüren ekip, yaklaşık 20 dakika süren operasyonun ardından talihsiz hayvanı kurtardı. Yaralandığı tespit edilen ve antibiyotikle tedavi edilden yaklaşık 1,2 metre uzunluğundaki yılan daha sonra doğal ortama salındı.