WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre;Zeytin çekirdeğindenkafeinsiz kahve üretmeyi başaran bilim insanları,Türk kahvesiiçin de önemli bir alternatif geliştirmiş oldu. Hem üretim açısından daha az maliyetli, hem de kafeinsiz olan yeni kahve, zeytinin sadece bir kahvaltılık besin ya da yağ kaynağı olmadığını da bir kez daha göstermiş oldular.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, bitkisel kahve ve bitkilerin geri dönüşümü üzerine sürdürdüğü çalışmalarını zeytin çekirdeği ile noktaladığını ifade ederken şu şekilde konuştu:
"Son yıllarda zeytinyağınınyanı sırayaprağı,çiçeğininbirçok şifalı yönleri ortaya çıkıyor. Zeytin aslında çekirdeği içerisinde tohumunu barındıran ve tohumda fitokimyasal bulunduran oldukça önemli üründür. Zeytin çekirdeği ''yutulsun mu, yutulmasın mı?'' tartışması sürerken, insanların hizmetine sunmak için kahve yapalım diye yola çıktık."

AyrıcaGAÜN Fitoterapi ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü de olan Prof. Dr. Şekeroğlu, zeytin çekirdeği kahvesininmenengiç kahvesinekardeş olacağını ve Gaziantep mutfağında yer edineceğini söyledi. Kahvenin acı olmadığını da ekleyen bilim insanı, sözlerini şu demeçle tamamladı:
"Bu acılığı yardımcı maddelerle melengiç ve tarçın gibi belli ürünlerden katarak ortadan kaldırdık. Yüzde70 zeytinçekirdeğinden oluşan, hem sağlıklı hem de damak tadına hitap eden kahve üretmiş olduk. Zeytin çekirdeği aynı zamandakafeinsizkahvedir. Kafeine duyarlı kişiler, normal Türk kahvesini ve diğer kahveleri tüketemiyor. Kahve bir kültürdür. Menengiç kahvesine bir kardeş geliyor. Gaziantep''e gelenler artık zeytin çekirdeği kahvesini de isteyecektir."