Ziraat Bankası eski müdüründen asgari ücret açıklaması

Ziraat Bankası eski müdüründen asgari ücret açıklaması
Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, dün açıklanan Türk- iş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına dair açıklamalarda bulundu.

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, dün açıklanan Türk- iş''in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına tepki gösterdi. Babuşcu, ''Açlık Sınırı'' eşittir ''asgari ücret'' dedi.

Ziraat Bankası eski genel müdürü Şenol Babuşcu, açlık sınırına tepkisini sosyal medya hesabından gösterdi.

BABUŞÇU''NUN PAYLAŞIMI ŞÖYLE:

Babuşcu, "Açlık Sınırı = Asgari Ücret "Başka Söze Gerek Yok" dedi.

Babuşcu''nun paylaşımı üzerine sosyal medya kullanıcıları yorum yaparak destek verdi.

Dün, Türk-İş, Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasını yayımladı. Asgari ücret ocak ayında açlık sınırı ile aynı seviyeye geldi. Ocakta açlık sınırı 4 bin 249 TL''ye yükseldi.

Türk-İş''in verilerine göre ocakta açlık sınırı 4 bin 249 TL''ye, yoksulluk sınırı 13 bin 843 TL''ye yükseldi. Ocak ayında gıda fiyatları aylık yüzde 3,71, yıllık yüzde 59,67 arttı.

Rapora göre ithalata bağımlılığı yüksek tarımsal girdilerdeki artışlar ve piyasadaki yüksek enflasyon beklentisi nedeniyle gıda fiyatları bu ay artmaya devam etti. 16 Aralık 2022’de Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen basın toplantısında net yüde 50 oranında artışla 4 bin 253 TL olarak ilan edilen yeni yıl asgari ücreti, yaklaşık 6 hafta sonra (yılın ilk ayında) dört kişilik hanenin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlayan gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı ile aynı seviyeyi tekrar yakaladı.

İlgili Haberler