Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu iktidara can alıcı soruyu sordu

Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu iktidara can alıcı soruyu sordu
Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşçu, hükümetin enflasyonu indirmek için hayata geçirdiği uygulamaları eleştirdi.

Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmayı amaçlayan yeni sistemi ve KDV indirimi sonrası marketlerde fiyatları indirerek enflasyonu düşürmeyi amaçlayan sistemi eleştirdi.

Babuşcu paylaşımında, “Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandıracaktık. 1 Mart''ta başlıyordu. Ne oldu? Yastık altında sisteme girecek 5 bin ton altın vardı. Ne kadarını kazandırdık?” ifadelerini kullandı.

Babuşçu bir diğer paylaşımında ise, “Fiyat indirme timleri kurmuştuk. Onlar marketleri gezip fiyatları indirecek ve enflasyonu düşürecektik. Ne oldu? Enflasyon neden düşmedi?” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için, karşılığı TL tutarlarıyla altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesabı açılarak değer korumasından faydalanılabileceğini açıklamıştı.

KDV İNDİRİMİ SONRASI DENETİM
Diğer taraftan temel gıdada KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi sonrası marketleri denetim ekipleri kurulmuş, bu düzenlemeye marketlerin uyup uymadığının kontrolü amaçlanmıştı.

İlgili Haberler