Çiftçilerin durumu iyiyse isyan edenler başka ülkenin köylüleri mi! Ziraat Bankası Genel Müdürü: Çiftçi kazanıyor borcunu da ödüyor

Çiftçilerin durumu iyiyse isyan edenler başka ülkenin köylüleri mi! Ziraat Bankası Genel Müdürü: Çiftçi kazanıyor borcunu da ödüyor
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, tarıma verdikleri kredilerle müşterilerinin kazandığını ve paralarını ödediğini belirterek, “Tarım kesiminde dünyada iklim değişikliğiyle belli dönemlerde bazı sıkıntılar olsa bile aslında yönetilemeyecek herhangi bir durum söz konusu değil. Onlar da para kazanıyorlar ki kredilerin geri ödeme oranı yüzde 99.” ifadesini kullandı.

Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) iş insanlarının katılımıyla düzenlenen reel sektörün sorunları ve finansman talepleri konulu toplantıda açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Tarımsal kesimi finanse eden banka olduklarını hatırlatan , şunları kaydetti:

“Bugün itibarıyla Türkiye’de tarımın finansmanı için 160 milyar TL civarında kredi kullandırmış durumda. Bunun yüzde 110 milyar TL’sini Ziraat Bankası tek başına kullandırmış. Bunun 89 milyarı TL’si Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sübvanse edilen bir kredi. Tamamının faiz oranı yüzde 10 ve altında. Hatta hayvancılıkta 100 bin, bitkisel üretimde 50 bine kadarki kredileri de biz sıfır faizli kullandırıyoruz. Sıfır faizli kredilerin total rakam içindeki payı 28,5 milyar TL. Takibe düşme oranına bakıldığında 2021’de bankamızın tarımsal kredilerdeki takip oranı yüzde 0,98’dir, yani yüzde 1. Tarıma verdiğimiz kredilerle müşterilerimiz hamdolsun kazanıyor ve paralarını ödüyorlar. Tarım kesiminde dünyada iklim değişikliğiyle belli dönemlerde bazı sıkıntılar olsa bile aslında yönetilemeyecek herhangi bir durum söz konusu değil. Onlar da para kazanıyorlar ki kredilerin geri ödeme oranı yüzde 99.”

İlgili Haberler