Ziraat Bankası'nın satın aldığı şirkette şok gelişme

Ziraat Bankası'nın satın aldığı şirkette şok gelişme
Ziraat Bankası’nın 2019 yılında satın aldığı Central Oto’nun yönetim kurulu başkanı Murat Özkaya görevinden istifa etti.

Odatv’de yer alan habere göre, Murat Özkaya, genel uygulama çerçevesinde şirketteki sürecin devamı için görevde kalmasının istendiğini, fakat 2020 yılı içerisinde aldığı kararla Central Oto’daki görevinden ayrıldığını belirtti.

Kamu bankası olan Ziraat Bankası'nın bağlı ortaklığı kapsamında kurulan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile ilgili Sayıştay raporu Meclis'e gönderilmiş ve raporda çarpıcı tespitler yer almıştı. O tespitlerden birisi de Ziraat Girişim'in Central Oto Kiralama şirketini satın almasıyla ilgiliydi.

Buna göre, Sayıştay raporunda, Ziraat Girişim'in 29 Temmuz 2018'da Central Oto'nun yüzde 99 hissesini satın aldığını, 250 milyon TL de şirketin hesabına yatırıldı.
Ziraat Girişim Yönetim Kurulu, Central Oto'nun yüzde 1'lik hissesine sahip olan kişinin bir firmasına da 105 milyon TL tutarında araç alım avansı verilmesine karar verdi. İlk avanstan tam bir hafta sonra aynı gerekçeyle 145 milyon TL daha avans verildiği görülmüştü.