ABD'yi deşifreye devam...

Erol Bilbilik dostumun yeni kitabı, imzalı olarak geldi. Nergiz Yayınları tarafından yayımlanan kitabın adı: "Rockefeller'in Küresel Celladı Brzezisnki."

Kim bu Rockefeller... Bir Amerikan hanedanlığı, yazarın deyimiyle "Küresel Birlik Çarı". Alavere-dalavere ile yıktırılan şu meşhur ikiz kuleler bu hanedanlığa aitmiş. Birleşmiş Milletler binasının yeri de bunların. ABD'de ne dese oluyor Rockefeller Hanedanlığı, hatta dünyaya da hükmediyor büyük ölçüde. Rockefeller kardeşlerin tamamı CFR üyesi. CFR, o küresel imparatorluğun "polit bürosu", her melanet onların başının altından çıkıyor. Rockefeller kardeşlerin kontrolündeki şirketlerin listesi de var bu kitapta. Bu şirketlerin içinde hepimize tanıdık gelecek isimler var, sayalım birkaçını: Xerox, Boeing, Delta, BP, Pfizer, Motorola...

Rockefeller Hanedanlığının iki stratejisti var, bunlar da tanıdık isimler: Henry Kissinger ve Zbigniew Brzezinski. Kitapta bunların yaptıkları, yazdıkları ayrıntılanıyor.

Erol Bey, ABD'yi en iyi bilen insanlardan biridir ülkemizde. Diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da ABD'nin aslını, faslını, lamını, cimini döküyor ortaya. Okuduğumda şunları düşündüm: Devletimizi yönetenler ya da yönetmeye talip olanlar, Erol Bilbilik'in bildiklerini biliyorlar mı? Kitaplarından haberdarlar mı, okumuşlar mıdır? Hiç sanmıyorum, her şey günü birlik, alelusul, basmakalıp, bayat ezberlerle yürütülüyor, bu öyle belli ki, uzman ya da müneccim olmaya gerek yok.

Neyse bu yara kapanmaz, sürer gider böylece... Biz yine kitaba dönelim. Başka ilginç bilgileri aktaralım:

Büyük Ortadoğu Projesi'nin açık ve gizli amaçları var, açığı göz boyama da, şu gizlileri bir görelim:

-Petrol, doğal gaz kaynaklarının ikmal ve akış yollarının ve yeraltı maden rezervlerinin denetim altına alınması.

-Çin'in ekonomik gelişmesinin önlenmesi.

-Avrasya coğrafyasının ve ülke yönetimlerinin denetim altına alınması.

-İsrail devletinin yaşatılması ve güvenliğinin garanti altına alınması.

-Batı ittifakının dağılmasının önlenmesi.

-İslam ülkelerinin kapitalist sisteme geçmelerinin sağlanması.

-Türkiye'nin Avrasya'ya yönelmesinin önlenmesi.

Proje bu, amaç bu, bu gizli amaçlara yönelik yapılanlar da ortada... Herkes buna göre vaziyetini almalı, öyle anlamadan, dinlemeden, "ABD'ye daya sırtını, gerisini merak etme sen" kafasıyla, "Ben BOP'un eş başkanıyım" demek, fena mahcup ediyor diyenleri.

Büyük Çatı ve İDİ'yi duydunuz mu? Bu örgütlenmeleri, Vamık D. Volkan adlı kişi ile birlikte düşüneceksiniz, çünkü o "muteber adamı" bunların. İDİ, Uluslararası Diyalog Girişimi demek. Türkiye'de fonladıkları, tonladıkları, kullandıkları birçok isim var. En başta Prof. Deniz Ülke Arıboğan, sonra Cumhurbaşkanımızın sözcüsü İbrahim Kalın. Ve bir de çatıladıkları var; onlar da ilginç isimler; söz gelimi Türkocağı İstanbul Başkanı Cezmi Bayram, Murat Belge, Cengiz Çandar, bir zamanların meşhuur ülkücüsü Musa Serdar Çelebi, şu medyatik terör uzmanı Mete Yarar ve nurcu-kürtçü HDP'li Altan Tan vb...

Gördünüz mü kimler kimlerle dans etmekte?  

Peki karamsar mı olacağız, bu ilişkiler, güç odakları, bizi teslim mi almalı? "Hayır" diyor Bilbilik dostum: "Neo-liberalizmin hâli harap, finansmanın kâbesi yıkılıyor."

Yazarın Diğer Yazıları