Define avcıları akın akın o bölgeye gidiyor 'Kayıp hazine mi var' Yağmurun yağmasını bekliyorlar

Define avcıları akın akın o bölgeye gidiyor 'Kayıp hazine mi var' Yağmurun yağmasını bekliyorlar
O bölgede büyük bir hazine olabilir! Define avcıları akın akın gidiyor yağmurun yağmasını bekliyorlar.

Hazine avcıları bir bölgede altın bulmak için harekete geçti. Bölgedeki hazine avcıları yağmurun yağmasını bekliyor.

Son günlerde Batı Trakya‘nın Evros bölgesinde, yangınların ardından toprağın yüzeyine çıkan potansiyel hazineleri bulmak için hazine avcıları görülmeye başlandı.

bakanlik-acikladi-define-avcilari-yasadi.jpg

Yunan Devlet Televizyonu ERT3’ün haberine göre, define avcıları metal detektörleriyle yangınlarda kül olmuş eski orman alanlarını “tarıyor” ve yanmış toprakları incelemeye alıyorlar.

Yangın bölgedeki arazinin jeomorfolojisini değiştirerek toprağı karıştırdığı ve bu sayede daha önce ulaşılamayan yerlerin ortaya çıktığı belirtiliyor.

Define avcıları, bu yerlerin kayıp hazineler, altın ve değerli malzemeler barındırabileceğini düşünüyor.

ERT muhabiri Dimitris Stamatakis, Lutra bölgesinde yer alan Aziz Yorgo Şapeli civarında hazine avcılarının yağmurların başlamasını bekleyerek yumuşak zemini daha kolay kazmayı planladıklarını söyledi.

aw856666-07.jpg

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde kaçakçılığın önlenmesi ile ilgili faaliyetler başlığı altında define avcılarının merak ettiği sorulara verilen cevaplar şöyle:

1- DEFİNE ARAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire Define Arama Yönetmeliği'nin 7. maddesinde yer alan belgelerle birlikte bir dilekçe ile müracaat ederler. Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Yerin ekili, dikili, meskûn, gayrimeskûn, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanır.

2- İZİN ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Türkiye genelinde define arama izni verilemez. Define aranacak yer 50 metrekareyi ve 10 metre derinliği geçemez.

3- ARAZİ KİŞİYE AİT DEĞİLSE NE YAPILMALI?

Define aranacak yer sahipli ise; gerçek kişilerden noterden tasdikli muvafakatname, (üzerinde hangi konu hakkında izin verildiğine dair bir bilgi bulunan yazılı belge) tüzel kişilerden de yetkili organlarından alınacak muvafakat yazısının alınması gerekiyor. Define aramak istenilen arazinin birden çok sahibi varsa tüm hissedarlardan noterden tasdikli muvafakatname alınmalı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.