Meral Akşener. Görüyorum ki Cumhur İttifakı Jin-Ping Perinçek'in emrinde

Meral Akşener. Görüyorum ki Cumhur İttifakı Jin-Ping Perinçek'in emrinde
İl ziyaretlerine Düzce’de devam eden ve esnafın vatandaşın derdini dinleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Doğu Türkistan konusunda geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta grup toplantısında kürsüyü bıraktığı Nursimangül Abdurraşid ile ilgili ortaya atılan iddialara sert çıktı.

"Enterasan bir şey yaşadık biz. Geçen hafta bir Uygur kızımızı grup toplantımızda derdini anlatsın diye milletin kürsüsüne çıkardık. En küçük bir saygısızlık yapmadan, hırslanmadan, siyasi bir tutum almadan derdini anlattı ve destek istedi." İfadelerini kullanan Akşener, hafta boyunca yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.

"Onun üzerine Türkiye'de gelişen hadiseleri dikkatinize sunmak isterim." diyen İYİ Parti lideri "Ne o kızımızın ne de benim olmadığı bir sıfat kalmadı. Büyük bir iğrençlikle iftiralar atıldı. Ben alıştım da kızımız hakkında söyleneneler konusunda üzüntümü ifade etmek isterim. Kınamak isterim." şeklinde konuştu.

Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Ama asıl mesele iktidarın o kızımızın sözleri üzerine bir aksiyon alıp Müslümanlık üzerinden, ümmet üzerinden hayatını tanımlayan Erdoğan'ın o Müslüman kızımızın anlattığı bu Müslüman Türk kadınlarının Çinli erkekler tarafından tecavüze uğradığı hadiseleri hep birlikte biliyoruz.

Kınamamasını bile vicdanına soruyorum. Türk milletçiliğinin odak noktası olduğunu iddia edenlerin de bu konuda tek kelam etmemesini, görmemezlikten gelmesini milletimin vicdanına sunuyorum. Görüyorum ki Cumhur İttifakı Jin-Ping Perinçek'in emrinde Çin ile ilgili konuda. Dünkü konu çok vahim. Türk polisi diyor ki "yeteri kadar yaptınız, kabak tadı verdiniz". Gerçekten çok vahim bir kardeşimiz de dedi ki "gardaşı gardaşa kırdırıyorlar" Kardeşi kardeşi kırdıranlar utansın."