Şanlıurfa’da şehit olan askerin terhisine 2 gün kalmıştı

Şanlıurfa’da şehit olan askerin terhisine 2 gün kalmıştı
PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu Dağlıca'da şehit olan er Orhan İrkarlı’nın terhisine 2 gün kaldığı öğrenilirken, şehit uzman çavuş Orçun Kubat'ın da Ramazan Bayramı’ndan sonra nişanlandığı ortaya çıktı.

Güzelpınar Mahallesindeki baba ocağına giden yetkililer, şehidin annesi ve babası mevsimlik işçi olarak Sivas-Yozgat bölgesinde çalıştıkları için acı haberi dedesine verdi. Yakınları acı haberle yıkılırken şehit bilgisi üzerine vatandaşlar şehidin kırsal mahalledeki baba evine akın etti.

Aynı saldırıda şehit olan uzman çavuş Orçun Kubat, Ramazan Bayramı’ndan sonra Emine Adıgüzel ile nişanlanmıştı.

Bu sabah meydana gelen saldırıda, arazi arazi-tarama operasyonunu sürdüren askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcıyı inflak ettirildi. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

1 TERÖRİST TESLİM OLDU

Öte yandan Hakkari’nin Ağaçdibi Köyünde operasyonda olan güvenlik güçlerine 1 PKK’lı teslim oldu. PKK’lı tereröristin teröristin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

İlgili Haberler