Gazetecilereden Bakanlığa çağrı: Serbest bırakın

Gazetecilereden Bakanlığa çağrı: Serbest bırakın
OdaTV çalışanları ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında verilen tutuklama kararı sonrası Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan açıklamada ‘gazetecilik suç değildir’ denilerek Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, OdaTV çalışanlarının ardından gazetemiz yazarı Murat Ağırel hakkında da tutuklama kararının verilmesinin ardından sokağa indi.

Sendika adına Ankara’da yapılan açıklamada Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu.

Yapılan basın açıklamasında "Türkiye son 15 gün içinde yine gazeteci tutuklamaları ve yargılamalarıyla gündemde. Son 15 gün içerinde 28 meslektaşımız gözaltına alındı, 8'i tutuklandı. Dış politikadaki gelişmeler nedeniyle gazeteciler hedef haline getirilmekte. Türkiye toplumuna gerçekleri ulaştırmak dışında bir şey yapmayan gazeteciler suçlu, hatta hain ilan edilmekteler. Gazetecilik kamu çıkarlarını korumak için yapılan bir meslektir. Gazeteciliğin gayesi; yönetenleri ya da bir kesimi, onların çıkarlarını korumak değil toplumun çıkarlarını korumaktır" ifadelerine yer verildi.

Sendika adına Adale Bakanlığına yapılan çağrı şöyle devam etti:

"Adalet istiyoruz çünkü, kendi çıkarlarımız için değil ülkenin çıkarları için yazıyoruz. Adalet istiyoruz çünkü, gazetecilik suç değildir.

Buradan Adalet Bakanına çağrıda bulunuyoruz ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Hukuk ve adalet, bir gün herkes için gerekli olacaktır."