Bir teröristin  kafasına bir F-16...

Meskun mahal operasyonlarının ardından kahraman Mehmetçik'in bölücü kahpelere karşı düzenlediği bitirici operasyonlar hız kesmedi. Hatta, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK içinde çeteleşen hainlerin temizlenmesi faaliyeti bile  bu amansız mücadeleyi sekteye uğratamadı. Kahramanlarımız, terör örgütü PKK ve yardım yatakçılarına,üst düzey sözde yöneticilerine darbe üstüne darbe vuruyor. Çözüm süreçci, yalaka "akil" medya her ne kadar görmek istemese de, kahramanlarımızın destan yazan operasyonları kupon büyüklüğünde haber yapsa da!...

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, yenilenen terörle mücadele konseptinde nasıl etkili olduğuna  dair bugün çok çarpıcı bir örnek vereceğim. Dün aldığımız ve yüreklerimizi bir nebze olsun ferahlatan iki sıcak haberle başlayalım.

İlki  sabah saatlerinde Kars'tan geldi:

"Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalındaki hava destekli operasyonda etkisiz hale  getirilen teröristler arasında 'Aranan Terörist' listesinde 'yeşil' kategorisinde yer alan ve başına 1 milyon lira ödül konulan örgütün sözde Kars-Erzurum-Iğdır 4.  Bölge sorumlusu 'Taylan' kod adlı Ferit Polat'ın olduğu tespit edildi."

Bu tip haberleri; operasyonun hemen ardından, vakit geçirilmeden, öldürülen alçakların açık kimlikleri ile öğreniyoruz.

İkinci haber ise öğleden sonra İçişler Bakanı Süleyman Soylu'nun tivit mesajı ile geldi:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Kahramanlarımız Tunceli Pülümür'de şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın kanını yerde bırakmadı. Bu gece ve sabah 5 terörist etkisiz' dedi. Tunceli Valiliği de, 'Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırarak şehit eden 6 PKK'lı terörist aynı bölgede tespit edilerek silahlı İHA'lar ile vurularak öldürüldü' açıklamasını yaptı."

Artık, ciğerlerimizi yakan şehit haberlerinin ardından "bölgede operasyonlara başlandı, bölge geniş bir çembere alındı" şeklinde  sonrasının ne olduğu meçhul süreçler yaşamıyoruz. Çünkü, "çözüm süreci"nde kışlasına hapsedilen kahramanlarımız terör bölgesinde alan hakimiyetini tekrar ele geçirdi. Bölge tam manasıyla, kuş uçsa, sinek vızıldasa Mehmetçiğin haberi olur hale geldi. Nasıl mı?.. İnsansız Hava Araçlarının etkin ve faal kullanımıyla... Şöyle bir örnek:

Faaliyetleri istihbarat edilen bir bölücü hain, hareketlenmeye başlandığı andan itibaren İHA'larla takip ediliyor. Bu görüntüler anında 7/24 görev yapan karargaha indiriliyor. Karargahta, komutanlar tarafından yapılan değerlendirme ve takiple operasyonunun nasıl olacağına karar veriliyor. O tek başına  gezen kahpe için bile bir F-16 savaş uçağımız anında havalandırılıyor, tepesine biniliyor  ve leşi alınıyor. Ardından, karargahtaki  katalogdan kimlik doğrulaması yapılıyor. Ve yukarıda  örnek verdiğim basın açıklamalarıyla bizlerin haberi oluyor.

Mehmetçiğin başarılı operasyonları sonucunda terör bölgesinde,eskisi gibi, bölücü hainler gruplar halinde, büyük sayılarla dolaşamıyor. Fareler gibi tek tük gezerek, belirli noktalarda birleşip eylem yapmaya gayret ediyorlar. Ancak, öyle bir amansız takip yapılıyor ki gerekirse bir terörist için bir F-16 havalanıyor ve leşler alınıyor...

Bu kararlı ve etkin mücadelenin başarısından pay kapma, siyasi menfaat çıkarma için çamları devirenlerde çok ama... Neyse!..

***

Hazır sözü F-16'lardan açmışken... Önceki yazılarımızdan birinde, F-16'larda bıçağın kemiğe dayandığı pilot açığından bahsetmiştik. Bunun için karar aşamasında olan bir projeye değinmiştik. Kısaca hatırlatalım; en son istifa edenlerden başlayarak THY'ye geçen savaş pilotlarımızın emsal rütbe ve özel sektörden yüksek maaşlar verilerek yeniden  Türk Hava Kuvvetlerinde görevlendirme, kabul etmemeleri halinde THY'deki görevlerine son verilme projesi. Hava Kuvvetlerindeki kaynaklarım, Savunma Bakanı değişmeseydi, söz konusu projenin kısa zamanda yürürlüğe gireceğini kaydetti. Ancak, revizyon ile birlikte yeni Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Sadece sınırlarımız içindeki değil, sınır ötesi operasyonlarda da F-16 uçaklarımızdaki pilot açığı Türk Hava Kuvvetlerinin belini büküyor. Düşmanlara aman vermemek lazım!..

Yazarın Diğer Yazıları