Gaz ve kabızlığın mucize çözümü

Gaz ve kabızlığın mucize çözümü
Herkesi korkulu rüyası haline gelen gaz ve kabızlığın mucize çözümünü sizlerle paylaşıyoruz. Bu formülden sonra gaz ve kabızlık sorununuz kalmayacak. Detaylar haberimizde…

Posta’nın haberine göre; Gaz oluşturmak sindirim sisteminin rutin olarak yaptığı işlevlerden birisi olduğu vurgulanırken, besinler sindirim kanalında parçalanırken bazı gaz yapan maddeler ortaya çıkacağın altı çizildi.

Posadan (lif) zengin bütün gıdalarda, süt ve süt ürünlerinde gaz ve şişkinlik daha fazla olabilirken bu durumun yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebileceği bildirildi.

GAZ SIKINTINIZ VARSA BUNLARI YAPIN:

-Yemeklerinizi iyi çiğneyin.

-Yemek yerken su içmeyin

-Probiyotik içeriği yüksek olan; yoğurt ve kefiri günlük beslenme programınıza dâhil edin.

-Çiğ sebze ve meyveler gaz sıkıntısını arttırabilir o nedenle sebzeleri pişirerek yemeye gayret edin. Karnabahar, lahana yeşil fasulye, turp, mercimek, nohut, kuru fasulye gibi gaz yaptığı iyi bilinen yiyecekleri azaltın. Özellikle elma ve muz gaz sıkıntısı yaratabilecek meyvelerin başında yer alır, bu meyveleri dikkatli tüketin.

-Süt ve süt ürünleri gaz sıkıntısı yaratabilecek hayvansal kaynaklı besinler arasındadır. Bu ürünleri tükettikten sonra gaz sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyorsanız laktozsuz süt ürünlerini tercih edin.

-Baharatlardan özellikle kimyon gaz sıkıntısının giderilmesinde kullanılabilecek önemli bir baharattır. Yemeklerinize ilave edeceğiniz bir çay kaşığı ucu kimyon gaz ile olan savaşı kazanmanızda size yardımcı olacaktır.

-Bazı bitkisel çaylar gaz sıkıntınızı çözmede fayda sağlayabilir. Papatya, rezene, nane, ısırgan otu ve melisa çaylarını öğün sonrasına ilave ederek gaz sıkıntınızı çözebilirsiniz

-Yemeklerden sonra kısa yürüyüşler yapmakta gaz sıkıntısından kurtulmada size yardımcı olabilir.


 

İlgili Haberler