TRT'den Süper Lig yayın ihalesinde herkesi şaşırtan hamle! Kimse bunu beklemiyordu

TRT'den Süper Lig yayın ihalesinde herkesi şaşırtan hamle! Kimse bunu beklemiyordu
Süper Lig yayın ihalesinde bekleyiş sürerken, Paket 1-D ve Paket 1-F'e talip olan TRT'den herkesi şaşırtan bir hamle geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu İhale Komisyonu''nun Şubat ayında başlattığı Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın ihalesinde süreç devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, ihaleye en iyi ikinci teklifi yapan Saran ve TRT''ye imza sırası geçmiş. Saran ile TRT, belirlenen süre içerisinde belgeleri TFF''ye göndermişti.

Türkiye Futbol Fedarsyonu''nun (TFF) 3 yıl için yaptığı yayın ihalesinde daha önce iki paket için teklifini ilettiğini açıklayan TRT ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Vole''den Yağız Sabuncuoğlu''nun haberine göre; TRT, yayın ihalesi için attığı imzayı geri çekme kararı aldı.

TRT daha önce yaptığı açıklamada, “TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F‘ye ilişkin sözleşmeleri TFF’ye teslim ettik.” ifadelerini kullanmıştı.

TRT HANGİ PAKETLERİ İMZALAMIŞTI?

Türk Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TFF''nin yayınladığı ihale paketlerinden 1-D ve 1-F''yi imzalamıştı. Paket 1-D, TFF 1. Lig maçlarının yayın hakkı ile özet görüntülerini kapsarken, 1-F; Süper Lig maçlarının özetleri ve radyo yayınını kapsıyor. TRT, Paket 1-D''ye 190 milyon 400 bin liralık; Paket 1-F''ye 4 milyon 80 bin liralık teklif yapmıştı. 

SARAN GROUP''UN İMZA ATTIĞI PAKETLER:

PAKET 1-B: 4’ü hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 60 (2022-23 sezonu için 68 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları

PAKET 1-C: 4’ü hafta içine denk gelen derbi olmak üzere, 36 hafta içi Süper Lig maçının canlı yayını hakları

PAKET 1-E: Dijital platformlardan Süper Lig kısa özet hakları

PAKET 2: Süper Lig maçlarının uluslararası platformlarında canlı yayın hakkı

PAKET 3: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında düşük çözünürlüklü olarak İnternet TV ve GSM şebekeleri canlı yayın hakkı.

İlgili Haberler