Süper Lig'in yayın ihalesini kazanan kurum

Süper Lig'in yayın ihalesini kazanan kurum

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Şu andaki yayıncı Digitürk, tüm maçların yayınını kapsayan pakete en yüksek teklifi veren şirket olmuştu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, teminat mektubu verilmediği gerekçesiyle Digitürk''ün ihale dışında bırakıldığını açıklamıştı.

Saran ise yaptığı teklifle ilgili sözleşmeyi bile imzalayarak federasyona göndermiş, TRT ise şaşırtan bir kararla yaptığı teklifi geri çekmişti.

Federasyon, aradan geçen onca zamana rağmen Saran''ın teklifini hala onaylamadı. Çünkü kulüpleri yayıncı yapacak bu teklif karmakarışıktı. Kulüplerin sahibi olduğu kanalda yayın nasıl yapılacaktı, zaten birbirleriyle geçinemeyen kulüpler yayın işinde ortak noktada nasıl buluşacaklardı?

Yayınlarda hangi kulübün haklı, hangisinin haksız olduğu nasıl anlatılacaktı? Yorumlar nasıl yapılacaktı? Maçlar nasıl anlatılacaktı?  Ayrıca asıl paket (Yani şu andaki yayın gibi) ne olacaktı?

Federasyonun Digitürk''e bunu yapmaktaki amacı belliydi. Hem parayı yükseltmesini bekliyorlardı, hem de teminat mektubunu. Onun için girdiler oyalama sürecine...

Ama bu süreçte Digitürk''ten istedikleri cevap gelmedi. Gelmediği gibi onların verdiği teklifi veren de yok! İş döndü dolaştı, bazı kulüplerin "Bu zamanda bu kadar parayı nereden bulacağız?" diyerek kabul edilmesini istedikleri Digitürk''e geldi dayandı.

Şimdi 4 Nisan''da bir toplantı daha yapılacak. Ne kadar toplantı yapılırsa yapılsın öyle görülüyor ki yayınlarda mecburi istikamet Digitürk olacak!

Neden mi?

1-Digitürk''ün verdiği teklifi veren kimse çıkmadı.

2-Kendimizi ne kadar Avrupa''nın dev liglerinden biri olarak görsek de (!) bizim maçları bizden başka yayınlayan dünyada bir ülke bile yok. Azeri kanalları derbi veya özet yayınlıyor. O da para veriliyor mu; belli değil! Bu nedenle yayıncıya ekstra bir gelir getirmesinin imkanı yok.

3-Yeni sezonun başlamasına kaç ay aldı ki? Bu kadar süreçte Digitürk''ten başka hangi yayıncı maç yayınları için hazırlanabilir, abone sürecini tamamlayabilir, kutu satabilir, teknik alt yapısını kurup, kadrolaşabilir?

Özetle yayın ihalesinde beklenen son Beinsport. Yani Digitürk.

Bakmayın siz federasyonun rest çekmesine, kararlı gibi görünmesine. Federasyonun içindeki çoğunluk da bunu istiyordu zaten.

Onun için maçlar 3 sezon daha Digitürk''te diyebiliriz. Kulüpler para da para daha çok para diyorlar ama... Şimdiye kadar aldılar da ne oldu? Marka değerini bu hale federasyonla birlikte onların yanlış yönetilmeleri, saçma sapan transferleri, ağız dalaşına girmeleri, son hakem olayı gibi nedenler getirmedi mi? Kel başa şimşir tarak misali davranıp, durmadılar mı?

Onun için Digitürk verdiği teklifin üstüne bir de indirim yapmadan imzalayın bari! Zaten başka çaresi kaldı mı ki!

Yazarın Diğer Yazıları