+1 212 Dolandırıcılığı!

+1 212 Dolandırıcılığı!
Son zamanlarda, kendilerini savcı, polis, asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteler yeni bir yöntem geliştirdi.

Telefon dolandırıcıları kendilerine bankacı süsü vererek ağlarına düşürmek istedikleri vatandaşı öncelikle kredi kartından şüpheli bir işlem yapıldığına inandırıp sonrasında yeni kredi kartı çıkarma bahanesiyle kişisel bilgilerini ele geçiriyorlar.

Dolandırıcıların bu yeni yönteminde esas dikkat edilmesi gereken nokta ise aradıkları numaranın bankaların kullandığı 444'lü özel servis numaralarına olan benzerliği...  Yurtdışından +1 212 koduyla aranan bu numaralar vatandaşların aklını karıştırmaya yetiyor.

Dolandırıcılar tarafından aranan bir vatandaş başından geçen olayı sosyal medya hesabından paylaşarak insanları bu yöntem hakkında uyardı.

İşte o paylaşım: 


"Merhaba. Bugün beni 212-444 0 444 numaralı telefondan arayarak n11.com sitesinden benim yapıkredi kartımla işlem yapıldığı belirtildi.
Telefondaki bayan işlemin şüpheli olduğunu adreslerin birbirini tutmaması nedeniyle beni aradıklarını ve işlem yapıp yapmadığımı sordu.
Böyle bir işlemim olmadığı belirttim. Bana yeni kartımın kopyalanarak dolandırıcıların eline geçtiğini bu nedenle bloke edileceğini ve yeni kart göndereceklerini
Söyledi. Sonra da hukuk servisinin işlemi yapan kişiye dava açacağını belirtti. Bunun üzerine benden yeni kart isteyip istemediğimi sordu.
İstediğimi söyleyince teyit etmek üzere kimlik bilgilerimi sordu. Fakat aradığı numaranın başında Türkiyenin alan kodu +9 yerine +1 olduğunu görünce
Numaramın tamamını vermedim. Gerisi var sizde deyince tamamını istedi. Bende müşteri numaram nedir son 4 rakamını söyleyin size TC no vereyim dedim.
Benim sizi tanımam lazım deyince tanımadığın kişiyi niye arıyorsun dedim. Bankanızda her bilgimiz var dediğimde telefonu suratıma kapattı.
Sonra bankayı aradım. Arayanların dolandırıcı olduğunu söylediler. Bunu sıcağı sıcağına sizinle paylaşmak istedim.
+1 212 444 0 444 yada benzeri numaradan arayan olursa bilginiz olsun. Ayrıca Türkiye içi 444 numaralardan arayan olursa başında kod yoksa bankadır aksi halde
212-216-312 (444 0 … ) yada 850 …. gibi numaralar varsa sahtekarlardır bilginize. Ben son dakikada kurtardım dikkat edin lütfen. Paylaşın lütfen herkes önlemini alsın"