Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Bakü’de anıldı

Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Bakü’de anıldı
Büyük devlet adamı Haydar Aliyev, vefatının 12. yılında başkent Bakü ve ülke genelinin yanı sıra Türkiye’de de anıldı

Azerbaycan’ın ulusal lideri Aliyev anıldı

Babasının Fahri Hiyaban’da bulunan kabri başındaki törene katılan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, anıt mezara çelenk bıraktı. Azerbaycanlılar, Fahri Hiyaban’da uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Bakü’de anıldı

Büyük devlet adamının 12. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, babasının mezarına çelenk bıraktı.

Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev, vefatının 12. yılında başkent Bakü’de ve ülke genelinde anıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev’in Fahri Hiyaban’da bulunan mezarı başında düzenlenen törene katıldı. Milli marşın çalındığı törende Cumhurbaşkanı Aliyev, babasının mezarına çelenk bıraktı. Öte yandan Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği de, Aliyev’in mezarı başında bir anma töreni düzenledi. Aliyev’in mezarını ziyaret eden Büyükelçi İsmail Alper Coşkun ve beraberindeki heyet, saygı duruşunun ardından merhumun mezarına çelenk ve karanfiller bıraktı. Törene, Bakü’deki Türk kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

 

Türkiye’deki törenler

 

aydar Aliyev için Türkiye’de de anma etkinlikleri düzenlendi. Ankara, İstanbul, İzmir, Kars ve Iğdır’da düzenlenen törenlerde Aliyev’in Azerbaycan halkı için önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Ankara’daki anma töreninde konuşan Büyükelçi Faik Bağırov, Aliyev’in ve şahsiyetinin Azerbaycan ile bütünleştiğine dikkati çekerek, “Aliyev, 20. yüzyıla damgasını vuran liderler arasında haklı yerini almış büyük bir devlet ve siyaset adamıdır. 80 yıllık ömrünü büyük mücadeleler ve başarılarla geçirmiştir” dedi. Kars’taki törende konuşan Başkonsolos Ayhan Süleymanlı da, Aliyev’in en büyük mirasının bağımsız Azerbaycan devleti olduğunu söyledi.