Korona virüsü koklayarak buluyorlar

Korona virüsü koklayarak buluyorlar
İngiltere’de yeni başlayan uygulama ile dedektör köpekler Covid-19'lu kişileri tespit etmekte kullanılmaya başlandı. Araştırmaya dahil edilen 6 köpek, sadece giysilerden yüzde 94,3'e varan hassasiyetle hastalığı tespit etti.

1 saniyede tespit ediyorlar. 100 Kişiden 94’ünde doğru sonuç verdi

AA’da yer alan habere göre, İngiltere''de yapılan bir araştırma, özel eğitimli köpeklerin, yeni tip korona virüse yakalanmış kişileri yaydıkları farklı kokudan algılayarak tespit edebildiklerini ortaya koydu.

Araştırmaya dahil edilen 6 köpeğin, Covid-19''a yakalanan kişilerin giysilerinden yüzde 94,3''e varan hassasiyetle hastalığı tespit ettiği kaydedildi.

Köpeklerin, hız konusunda da PCR testlerini geride bıraktığına ve 1 saniyenin altında hastalığı teşhis ettiğine dikkat çekildi.

Covid-19 tespit köpeklerinin eğitilme süresinin 8 ila 10 hafta sürdüğü belirtilen araştırmada, hastalığı tespit oranı çok yüksek olmasına rağmen, köpeklerin asla PCR testlerinin yerini almayacağına da işaret edildi.

Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Taylanda ve Hindistan''ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler, Covid-19 hastalarının tespitinde özel eğitimli köpeklerden faydalanmaya başlamıştı.